«Αίσωπος και Γλώσσα»

Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στις 12:00 στο «Σπίτι των Παραμυθιών» το μουσείο αλλιώς, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αίσωπος και Γλώσσα». Το πρόγραμμα υλοποιεί η γλωσσολόγος Μαρία Βραχιονίδου και απευθύνεται σε παιδιά 7 έως 12 ετών.

Τι σημαίνει «όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» στη γνωστή παροιμία; Τι είναι το «σφοντύλι» στο ρητό «μου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι» και σε ποια δραστηριότητα του λαϊκού πολιτισμού παραπέμπει;
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να μάθουμε και να ανακαλύψουμε μέσα από το άκουσμα παροιμιόμυθων του Αισώπου, αλλά και μέσα από παιχνίδια και κουίζ, την αξία των ελληνικών παροιμιών και την ομορφιά της λαϊκής σοφίας.

Η ταυτότητα του προγράμματος
Τίτλος: Αίσωπος και Γλώσσα
Σχεδιασμός - υλοποίηση:  Μαρία Βραχιονίδου
Που: «Σπίτι των Παραμυθιών»
Διεύθυνση: Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα τκ 11743 (Χάρτης περιοχής)
Πότε: Κυριακή 1 Μαρτίου 2015
Ώρα: 12:00
Διάρκεια: 60'
Απευθύνεται: Για παιδιά 7 έως 12 ετών.
Είσοδος: 6€ ανά παιδί. Η συμμετοχή των συνοδών είναι δωρεάν.

Κρατήσεις θέσεων στο e-mail: folktaleshouse@gmail.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2104313332, 6987117542

• «Το Σπίτι των Παραμυθιών», το μουσείο αλλιώς, βρίσκεται στην οδό: Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, Πλησίον Μετρό «Ακρόπολης» και Τραμ «Βουλιαγμένης»

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ; 


Λίγα λόγια για την Μαρία Βραχιονίδου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι γλωσσολόγος (απόφοιτη του ΑΠΘ), κοινωνική ανθρωπολόγος (διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και αφηγήτρια (απόφοιτη της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών). Εργάζεται στο Κέντρο Ερεύνης των Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων της Ακαδημίας Αθηνών. Ασχολείται με την έρευνα και τη θεωρητική μελέτη της αφήγησης και παράλληλα έχει λάβει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές παραστάσεις αφήγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φωτογραφίες από την υλοποίηση του προγράμματος στο Ιδρυμα Ευγενίδου