«Ζαντίγκ ή Το πεπρωμένο»

Μια ιστορία της Ανατολής του Βολταίρου
«...ότι καλό έκανα έγινε πηγή κατάρας για μένα και δεν έφτασα στη κορυφή της δόξας
παρά μόνο για να γκρεμιστώ στο πιο φοβερό βάραθρο της κακοτυχίας ... »

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 και ώρα 20:30 και την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 19:30, στο
«Σπίτι των Παραμυθιών»- Το μουσείο αλλιώς, η Λάμια Μπεντιούι αφηγείται μια ιστορία της
Ανατολής , ένα έργο του Βολταίρου για έναν νεαρό, τον «Ζαντίγκ», που ήρθε αντιμέτωπος με το
πεπρωμένο του. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Γιώργου Ευγενικού.
Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους και διαρκεί μιάμιση ώρα .

«Ζαντίγκ ή Το πεπρωμένο» - Λίγα λόγια για την ιστορία
O Ζαντίγκ, ένας νεαρός από τη Βαβυλώνα, παρότι διαθέτει πλούτη, ομορφιά, κρίση και πνεύμα, δεν συναντά στη ζωή του παρά κακοτυχίες. Περιπλανιέται στις χώρες της Ανατολής όπου γνωρίζει άλλοτε δόξα και τιμές κι άλλοτε περιφρόνηση και διωγμό. Και έτσι βρίσκεται στην αρχή εξαπατημένος από άστατες γυναίκες, ύστερα καταδικασμένος σε αποκεφαλισμό, κατόπιν σκλάβος ενός Άραβα εμπόρου στην Αίγυπτο και απειλούμενος με εκτέλεση στην πυρά, για να καταλήξει φυλακισμένος τού άρχοντα ληστή Αρμπογχάντ....και ο Ζαντίγκ δεν παύει να αναρωτιέται αν είναι δυνατόν να υπάρξει ευτυχία σ’ αυτη τη ζωή.Η ταυτότητα της παράστασης

Τίτλος: «Ζαντίγκ ή Το πεπρωμένο»
Επιμέλεια κειμένου - Αφήγηση: Λάμια Μπεντιούι
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Ευγενικός
Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών» - Το μουσείο αλλιώς
Διεύθυνση: Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα Τ.Κ. 11743
Πότε: Σάββατο 23 Μαΐου 2015 και ώρα 20:30 - Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 19:30
Διάρκεια: 1.30 ώρα
Απευθύνεται: Σε ενήλικες και εφήβους
Είσοδος: 6€
              4€ φοιτητές - άνεργοι (απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας)Κρατήσεις θέσεων στο e-mail: 
folktaleshouse@gmail.comΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2104313332, 6987117542
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

«Το Σπίτι των Παραμυθιών» , το μουσείο αλλιώς, βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης. (Χάρτης περιοχής)

                   Λίγα λόγια για την Lamia Bedioui

Lamia Bedioui. Η φωνή σε ολες τις εκφράσεις της: τραγούδι, αφήγηση, αυτοσχεδιασμός... Παιδάκι ακόμα, στη Τυνησία, ξεκίνησε να τραγουδάει στα διάφορα σημεία του σπιτιού και ν' ανακαλύπτει πώς ηχεί η φωνή αλλάζοντας χώρο... Θυμάται τη γιαγιά της, πώς κάθε φορά που άνοιγε την πόρτα, την δεχόταν με τραγούδι, αλαλαγμούς (Ζαγαρίντ) και ιστορίες - η μαγεία της στιγμής εκείνης.! Έτσι ξεκίνησε το όνειρο και ακουλούθησε το ταξίδι... που συνεχίζεται ακόμα.

Η Lamia Bedioui γεννήθηκε στη Τυνησία, όπου σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Τύνιδας (Master). Παράλληλα ασχολήθηκε με το τραγούδι. Συμμετείχε σε χορωδία κλασικού τυνησιακού τραγουδιού. Έκανε σπουδές στη μουσική και το τραγούδι, αρχικά στη Μουσική Σχολή της Τύνιδας και κατόπιν στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ζει στην Ελλάδα από το 1992.

Από το 2002 μέχρι 2010 συμμετείχε στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακά.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια εκφραστικών τεχνών, όπως φωνολογίας, κινησιολογίας, αφηγηματικής τέχνης.

Το 2013 αποφοίτησε από τη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Το θέμα της πτυχιακής ήταν « Οι ερωτικές ιστορίες του αραβικού κόσμου » .

Είναι ιδρυτικό μέλος της Κοινσεπ Στέγη Προφορικότητας και Παράδοσης «Μυθολόγιο»

Η επαγγελματική της πορεία στο τραγούδι ξεκίνησε το 1995. Ερμηνεύει τραγούδια από διάφορες παραδόσεις της Μεσογείου, καθώς και έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι, όπως το γαλλικό τραγούδι.

Συνεργάστηκε με αξιόλογους μουσικούς, τραγουδιστές και περφορμερ στο χώρο της “Εθνικ”, της παραδοσιακής μουσικής και τής Jazz (Jon Balke, El Jazzeera, Λεωνίδας Μαριδάκης, Γιώτα Βέη, Estudiantina Orchestra, Nίκος Κυπουργός, Wouter Vandenabeele και άλλοι). Συνεργάζεται με τη Σαβίνα Γιαννάτου από το 1997. με εμφανίσεις και περιοδείες σ’ όλη την Ελλάδα.

Συμμετείχε σε διάφορους δίσκους (Τραγούδια της Μεσογείου, Terra Nostra, In Gedeonis Area, Κρόταλα, Συγκρότημα Χάρη Λαμπάκη, Ρηχά Νερά , Metamorf…).

Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική της δουλειά , “FIN’AMOR”, σε συνεργασία με τον Σόλη Μπαρκή. Μια δουλειά βασισμένη στην αρχέγονη σχέση της φωνής με τα κρουστά. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζει την καινούργια δισκογραφική της δουλειά με τραγούδια της Μεσογείου, μια δουλειά που συνδυάζει την αφήγηση με το τραγούδι.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας, σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, Τυνησία, Γαλλία, Τουρκία…) καθώς και σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικές, κοινωνικής υποστήριξης.

Έχει συμμετάσχει σαν περφορμερ και τραγουδίστρια σε θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις (Μαρία Πανούτσου, Νατάσσα Ζούκα, Μαρίνα Μεργού, Silvia Macchi, Alessandra Maioletti, Eρμίρα Γκόρο κ.α.).


Περισσότερα για την Lamia Bedioui
 http://www.lamiabedioui.com/