2ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Το «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»συμμετέχει με αφηγήσεις παραμυθιών και εκπαιδευτικά προγράμματα στο 2ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Το φετινό Φεστιβάλ απευθύνεται αποκλειστικά σε οργανωμένες ομάδες μαθητών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των κατά τόπους Διευθύνσεων Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής, καθώς επίσης με τα τμήματα Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.


«Αλαντίν-Κωνσταντίν»
Αφήγηση λαϊκού παραμυθιού και μουσική.
(«Ο Κωνσταντής» από τις Κυκλάδες, μια παραλλαγή της γνωστής ιστορίας του Αλαντίν)
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός, μουσική: Εμμανουήλ Παλιάκης, στίχοι τραγουδιών: Άσπα Παπαδοπούλου. Ο Κωνσταντής ξεκινάει ένα ταξίδι προς την ενηλικίωση, γνωρίζει τον κόσμο, έρχεται αντιμέτωπος με δυσκολίες και εμπόδια και μαθαίνει ότι ακόμη και αν έχεις σύμμαχό σου τρεις μαγικές ευχές, τα πιο σημαντικά εφόδια στη ζωή είναι η γνώση, η πίστη στον εαυτό σου, η αλήθεια, η αγάπη και η φιλία.
Για παιδιά 11-12 ετών. Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, 12:00-13:00. ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 1. Οργάνωση: Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς / Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού


«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» 
Αφήγηση παραμυθιού και φυσική.
Αφήγηση-σχεδιασμός-υλοποίηση: Άννα Σταματούκου. Είναι δυνατόν να δημιουργήθηκε το Σύμπαν από τρεις μόνο διαφορετικούς δομικούς λίθους; Η Αλίκη συναντά μόρια, άτομα, ηλεκτρόνια, πρωτόνια, κουάρκ και κατανοεί τη δομή της ύλης. Μετά το αφηγηματικό ταξίδι στις έννοιες του μικρόκοσμου με την ηρωίδα, τα παιδιά κατασκευάζουν το ατομικό μοντέλο με πλαστελίνη και σύρμα.
Για παιδιά 10-12 ετών. Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, 12:00-13:00. ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 4
Οργάνωση: Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς / Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού


«Παιχνίδια της αρχαιότητας και ένας καλαθίσκος δώρα»
Αφήγηση μύθου, κινητικά παιχνίδια, κατασκευή.
Σχεδιασμός-υλοποίηση: Μαρία Βλαχάκη Αφήγηση: Κατερίνα Λιβά,
Με αφήγηση για έναν καλαθίσκο με πήλινα δώρα και με ήρωες δυο παιδιά από τα αρχαία ελληνικά χρόνια, γνωρίζουμε αγαπημένα παιχνίδια της εποχής. Χαλκή μυία, κολλαβίζειν, αποδιδρασκίνδα, ελκυστίνδα, ακινητίδα, πλαγγόνες και αθύρματα... πόσο διαφέρουν από τα σημερινά παιχνίδια και ποια άλλα μας μαρτυρούν τα αγγεία της αρχαιότητας; Παίζουμε παιχνίδια που επιβίωσαν στους αιώνες και με πηλό κατασκευάζουμε στρόμβους, βόλους, αστράγαλους.
Για παιδιά 9-11 ετών. Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, 11:00-12:00. ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2
Οργάνωση: Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς / Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού





«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» 














«Παιχνίδια της αρχαιότητας και ένας καλαθίσκος δώρα»


















«Αλαντίν-Κωνσταντίν»