Παπούτσια από δρόμους

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:30, στο «Σπίτι των Παραμυθιών-To Μουσείο Αλλιώς», η Δώρα Τάτση θα αφηγηθεί ιστορίες για ανθρώπους που περπάτησαν πολύ κι ονειρεύτηκαν παπούτσια από δρόμους.



Η γη κινείται κι ο κόσμος αλλάζει. Ο κόσμος αλλάζει και λέει ιστορίες, μια φορά κι έναν καιρό, ιστορίες παλιές, ιστορίες που συμβαίνουν τώρα. Ιστορίες για ανθρώπους που περπάτησαν πολύ κι ονειρεύτηκαν παπούτσια από δρόμους, για ανθρώπους που δεν περπάτησαν καθόλου κι είχαν το εισιτήριο για να βγεις από το σκοτάδι, για ανθρώπους που έχασαν σε ένα δαχτυλίδι μια ολόκληρη ζωή και για εκείνους που περπάτησαν για να δωρίσουν ένα μυστικό σε όσους χωρίζουν τα σύνορα.

Η ταυτότητα της παράστασης.
Τίτλος: «Παπούτσια από δρόμους»
Αφήγηση: Δώρα Τάτση
Που: «Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς»
Διεύθυνση: Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα ΤΚ 11743
Πότε: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα: 20:30
Διάρκεια: 60’
Απευθύνεται: Σε ενήλικες και εφήβους
Είσοδος: 6€             
               4€ φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι (απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας)



Λίγα λόγια για τη Δώρα Τάτση

Η Δώρα Τάτση γεννήθηκε στην Αθήνα, ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα. Είναι Ψυχολόγος με Μεταπτυχιακό στην Εξελικτική Ψυχολογία και την Προσχολική Εκπαίδευση. Ως Ψυχολόγος έχει εργαστεί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής, καθώς και σε διαγνωστικές και υποστηρικτικές δομές. Έχει εργαστεί ατομικά αλλά και με ομάδες παιδιών, εφήβων, γονέων και εκπαιδευτικών. Επιπλέον, τα τελευταία 5 χρόνια ήρθε σε επαφή με την Τέχνη της Αφήγησης συμμετέχοντας σε πολλά φεστιβάλ Αφήγησης στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια και ετήσια σεμινάρια με αρκετούς Έλληνες Επαγγελματίες Αφηγητές και Δασκάλους της Αφηγηματικής Τέχνης. Έχει οργανώσει ετήσια εκπαιδευτικά σεμινάρια Αφήγησης στα Ιωάννινα. Είναι μέλος της Αφηγηματικής Ομάδας «Αφηγήσεις της Λίμνης», δίνει παραστάσεις αφήγησης και διεξάγει εργαστήρια αφήγησης για παιδιά στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο κυρίως αλλά και σε άλλες πόλεις. Έχει παρουσιάσει σαν προσκεκλημένη εισηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θέμα για τις Τεχνικές Αφήγησης, αλλά και σε Ημερίδα των Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης-Πρόγραμμα «Ψυχαργώς» του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας θέμα για το «Παραμύθι: Η σημασία του για τον ανθρώπινο ψυχισμό και ο ρόλος του στην αντιμετώπιση των φοβιών».


Φωτογραφίες από την παράσταση