«ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ»

Ελληνική μυθολογία και θεατρικό παιχνίδι
Για παιδιά  4 ½ - 10 ετών και για μεγάλους
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, ώρα 12:00


Όταν η θεά Δήμητρα έχασε την κόρη της, την όμορφη Περσεφόνη, γύρισε τη γη απ’ άκρη ως άκρη για να την βρει. Όμως, την Περσεφόνη, την είχε κλέψει ο Άδης. Του Κάτω Κόσμου ο βασιλιάς, για να την κάνει γυναίκα του. Λέγανε, εκείνα τα χρόνια πως, αν κάποιος φάει τροφή από τον Κάτω Κόσμο, θα πρέπει να μείνει για πάντα εκεί. Κι η Περσεφόνη, τέσσερα σπόρια έφαγε από ένα ρόδι ζουμερό!
«Και μετά; Τι έγινε μετά;»
«Θα το μάθουμε όλοι μαζί!»
Ελάτε, παιδιά και γονείς, να παίξουμε όλοι μαζί με τον μύθο της «Δήμητρας και της Περσεφόνης»! Με το μαγικό ραβδάκι του μύθου να μεταμορφωθούμε σε θεούς, δέντρα, πουλιά και λουλούδια. Να πλάσουμε τον μύθο από την αρχή! Με αυτοσχεδιασμούς, παντομίμα, παιχνίδια ρόλων, λόγου, σωματικής έκφρασης και πολύ κέφι, να του δώσουμε ζωή και να φτιάξουμε την δική μας παράσταση!

Δημιουργικότητα, ανάπτυξη φαντασίας, αυτοπεποίθηση, ομαδικότητα, συνεργασία, αισθητική, εκφραστική και γλωσσική ανάπτυξη αλλά και νέοι φίλοι, είναι λίγα από αυτά που, παιδιά και γονείς, παίρνουν μαζί τους φεύγοντας!

Αφήγηση, σχεδιασμός, υλοποίηση εργαστηρίου:
Αγγελική Γκόγκου
Διάρκεια: 80'
Πότε: 
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, ώρα 12:00
Σάββατα 11 και 25 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18:30
Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Απευθύνεται: Σε παιδιά άνω των 4 ½ ετών και σε μεγάλους
Συμμετοχή : 7€ ανά παιδί (ο συνοδός συμμετέχει δωρεάν)


Για κρατήσεις θέσεων πατήστε


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)Λίγα λόγια για την Αγγελική Γκόγκου

Αποφοίτησε από το Τμήμα  Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο και συνεργάζεται στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, Είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας «ΜΥΘΟΣ» και ως αφηγήτρια έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ αφήγησης και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και εμψυχώτρια στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Εργάστηκε ως υπεύθυνη πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε παιδικές κατασκηνώσεις και έχει συντονίσει παιδικές θεατρικές ομάδες. Εργάστηκε ως παιδαγωγός στις καλοκαιρινές και πασχαλινές δραστηριότητες (Camp) που οργάνωσε το Κέντρο Υποκριτικής και Αφηγηματικής Τέχνης. Συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα «Ερα Σ ΤΕΧΝΕς» . Εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες παιδιών και εφήβων και κατασκευάζει κούκλες για παραστάσεις κουκλοθεάτρου. Έχει παρακολούθησε σεμινάρια  αρχαίου ελληνικού θεάτρου, κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας. 

-------------------------------------------------------------------

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ
 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, 
στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Το φεστιβάλ φέτος έχει θέμα «Παραλογές και μαντινάδες»