«ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ»

Ελληνική μυθολογία και θεατρικό παιχνίδι
Για παιδιά 4 ½ - 10 ετών και για μεγάλους
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, ώρα 12:00



Όταν η θεά Δήμητρα έχασε την κόρη της, την όμορφη Περσεφόνη, γύρισε τη γη απ’ άκρη ως άκρη για να την βρει. Όμως, την Περσεφόνη, την είχε κλέψει ο Άδης. Του Κάτω Κόσμου ο βασιλιάς, για να την κάνει γυναίκα του. Λέγανε, εκείνα τα χρόνια πως, αν κάποιος φάει τροφή από τον Κάτω Κόσμο, θα πρέπει να μείνει για πάντα εκεί. Κι η Περσεφόνη, τέσσερα σπόρια έφαγε από ένα ρόδι ζουμερό!
«Και μετά; Τι έγινε μετά;»
«Θα το μάθουμε όλοι μαζί!»
Ελάτε, παιδιά και γονείς, να παίξουμε όλοι μαζί με τον μύθο της «Δήμητρας και της Περσεφόνης»! Με το μαγικό ραβδάκι του μύθου να μεταμορφωθούμε σε θεούς, δέντρα, πουλιά και λουλούδια. Να πλάσουμε τον μύθο από την αρχή! Με αυτοσχεδιασμούς, παντομίμα, παιχνίδια ρόλων, λόγου, σωματικής έκφρασης και πολύ κέφι, να του δώσουμε ζωή και να φτιάξουμε την δική μας παράσταση!

Δημιουργικότητα, ανάπτυξη φαντασίας, αυτοπεποίθηση, ομαδικότητα, συνεργασία, αισθητική, εκφραστική και γλωσσική ανάπτυξη αλλά και νέοι φίλοι, είναι λίγα από αυτά που, παιδιά και γονείς, παίρνουν μαζί τους φεύγοντας!

Αφήγηση, σχεδιασμός, υλοποίηση εργαστηρίου: Αγγελική Γκόγκου


Η ταυτότητα του προγράμματος

Αφήγηση, σχεδιασμός, υλοποίηση εργαστηρίου:
Αγγελική Γκόγκου
Διάρκεια: 80'
Πότε:
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, ώρα 12:00
Σάββατα 11 και 25 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18:30
Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Απευθύνεται: Σε παιδιά άνω των 4 ½ ετών και σε μεγάλους
Συμμετοχή: 7€ ανά παιδί (ο συνοδός συμμετέχει δωρεάν)

Λίγα λόγια για την Αγγελική Γκόγκου

Αποφοίτησε από το Τμήμα  Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο και συνεργάζεται στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, Είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας «ΜΥΘΟΣ» και ως αφηγήτρια έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ αφήγησης και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και εμψυχώτρια στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Εργάστηκε ως υπεύθυνη πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε παιδικές κατασκηνώσεις και έχει συντονίσει παιδικές θεατρικές ομάδες. Εργάστηκε ως παιδαγωγός στις καλοκαιρινές και πασχαλινές δραστηριότητες (Camp) που οργάνωσε το Κέντρο Υποκριτικής και Αφηγηματικής Τέχνης. Συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα «Ερα Σ ΤΕΧΝΕς». Εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες παιδιών και εφήβων και κατασκευάζει κούκλες για παραστάσεις κουκλοθεάτρου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αρχαίου ελληνικού θεάτρου, κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας.