ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ και ο Ανάνσι

Για παιδιά 4 ½ έως 10 ετών
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18:00
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 12:00

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ και ο Ανάνσι
Κάποτε όλα τα ζώα της γης, μικρά και μεγάλα, μαζεύτηκαν σ’ ένα ξέφωτο. Θέλανε λέει, να γιορτάσουν το καρναβάλι με μία μεγάλη παρέλαση. Πώς και τι το περίμεναν! Θα χόρευαν και θα γελούσανε ίσαμε το πρωί. Θα κάνανε και διαγωνισμό! Για την πιο ξεχωριστή φορεσιά.
«Ιππότης θα ντυθώ!» φώναξε χαρούμενος ο Ανάνσι, μια μικρή αράχνη.
Κι αρχίνησε αμέσως να φτιάχνει τη φορεσιά του…

Ελάτε κι εσείς, παιδιά και γονείς, να τρυπώσουμε μαζί με τον Ανάνσι σε εκείνο το ξέφωτο. Να φτιάξουμε μάσκες! Nα τις φορέσουμε και ύστερα, με πολλή φαντασία, κέφι, αυτοσχεδιασμούς, παντομίμα, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε, να παίξουμε και να γελάσουμε παρέα με όλα τα ζώα και μαζί τους, να υποδεχτούμε το φετινό καρναβάλι!


Η Ταυτότητα του προγράμματος

Αφήγηση, σχεδιασμός, υλοποίηση εργαστηρίου: Αγγελική Γκόγκου
Διάρκεια: 70'
Πότε:
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18:00
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 12:00
Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Απευθύνεται: Σε παιδιά από 4 ½ έως 10 ετών
Συμμετοχή: 7€ ανά παιδί (ο συνοδός συμμετέχει δωρεάν)


Φωτογραφίες από το πρόγραμμα 



















Παλαιότερα αποκριάτικα εργαστήρια












Λίγα λόγια για την Αγγελική Γκόγκου
Αποφοίτησε από το Τμήμα  Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο και συνεργάζεται στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας «ΜΥΘΟΣ» και ως αφηγήτρια έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ αφήγησης και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και εμψυχώτρια στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Εργάστηκε ως υπεύθυνη πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε παιδικές κατασκηνώσεις και έχει συντονίσει παιδικές θεατρικές ομάδες. Εργάστηκε ως παιδαγωγός στις καλοκαιρινές και πασχαλινές δραστηριότητες (Camp) που οργάνωσε το Κέντρο Υποκριτικής και Αφηγηματικής Τέχνης. Συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα «Ερα Σ ΤΕΧΝΕς». Εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες παιδιών και εφήβων και κατασκευάζει κούκλες για παραστάσεις κουκλοθεάτρου. Έχει παρακολούθησε σεμινάρια αρχαίου ελληνικού θεάτρου, κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας.