Οι τέσσερις ιδιοσυγκρασίες του ανθρώπου

με την Στέλλα Κασιμάτη,
Δασκάλα του International School of Storytelling, UK.

Στις 21 και 22 Απριλίου στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το μουσείο Αλλιώς», η Στέλλα Κασιμάτη θα υλοποιήσει βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Οι τέσσερις ιδιοσυγκρασίες του ανθρώπου»
Θα διερευνήσουμε εμπειρικά τα τέσσερα στοιχεία της φύσης και τις ιδιότητές τους και κατόπιν θα εμβαθύνουμε στις τέσσερις ιδιοσυγκρασίες του ανθρώπου όπως τις περιέγραψε ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης.  Θα δούμε πώς τα στοιχεία και οι ιδιοσυγκρασίες μπορούν να εμπλουτίσουν την τέχνη του παραμυθά /της παραμυθούς και θα δουλέψουμε πάνω σε συγκεκριμένες ιστορίες /παραμύθια, ενσωματώνοντας τα παραπάνω στοιχεία στην αφήγηση.



Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στην αφήγηση.
Αυτό το σεμινάριο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους ασχολούνται με παιδιά.

Ώρες σεμιναρίου: Σάββατο και Κυριακή: 10:00 – 17:00

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

Για το σεμινάριο είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης και η προεγγραφή.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την  φόρμα που θα βρούνε
ΕΔΩ
Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς». Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα 


«Αγκαλιάζοντας τον Αδάμαστο Εαυτό Μας»Σεμινάριο μόνο για γυναίκες
Σας ενημερώνουμε επίσης για το εξαήμερο σεμινάριο στο Αμάρι της Κρήτης με την Στέλλα Κασιμάτη αμέσως μετά το Πάσχα 10-15 Απριλίου 2018.
Για κρατήσεις ή πληροφορίες: ΕΔΩ
ή amarireception@gmail.com


Λίγα λόγια για τη Στέλλα Κασιμάτη

Η Στέλλα Κασιμάτη κατάγεται από την Κρήτη, από το πανέμορφο χωριό Αμάρι στο νομό Ρεθύμνης. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Deree College στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Surrey στην Αγγλία.

Μία μέρα πήρε τον εννιάχρονο γιο της και δύο ανιψάκια να ακούσουν ένα παραμύθι. Όταν έφτασαν στην αίθουσα του Δήμου Χολαργού όπου θα γινόταν η εκδήλωση, ανακάλυψαν ότι ο παραμυθάς ήταν Αγγλος, και φυσικά θα μιλούσε στα αγγλικά. Τι να κάνουν; Αποφάσισαν να μείνουν λίγο και να ακούσουν. Τα τρία υπερκινητικά παιδιά κάθισαν απόλυτα ήσυχα για μιάμιση ώρα ακούγοντας ένα παραμύθι τα λόγια του οποίου δεν καταλάβαιναν. Η Στέλλα δεν πίστευε στα μάτια της. Αλλά το αποκορύφωμα ήταν την επομένη όταν διηγιόταν σε μια φίλη της στο τηλέφωνο ότι είχαν πάει σε μια παράσταση με παραμύθια χωρίς σκηνικά - στη σκηνή βρισκόταν μόνο ο παραμυθάς με μία καρέκλα. Τότε πετάχτηκε ο γιος της και είπε:
- Μαμά μην λες ψέματα, είχε πολλά σκηνικά και άλλαζε κουστούμια όλη την ώρα!
Εκεί «παραμυθιάστηκε» τελείως η Στέλλα: πήρε τα δύο παιδιά της και πήγε στην Αγγλία να σπουδάσει παραμύθια - Storytelling - στοInternational School of Storytelling στο Emerson College.

Σπούδασε για δύο χρόνια την τέχνη του αφηγητή, τα παραμύθια ως τέχνη, ο ρόλος της αφήγησης μέσα σε οργανισμούς, η διήγηση ως ίαση, κ.α. (The Craft of the Storyteller, Storytelling as a Performing Art, Storytelling inOrganisations, Storytelling as a Healing Art, κ.α.

Από τότε η Στέλλα παραμένει στην Αγγλία με τα παιδιά της.
Εργάζεται στο International School of Storytelling στην Αγγλία, στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης Αθήνας και το παράρτημα Κύπρου και στην Τουρκία, δίνοντας παραστάσεις για ενήλικες και καθοδηγώντας βιωματικά εργαστήρια.

Το όνειρο της είναι να συμβάλλει στην αναγέννηση του Αμάριου μέσω του παραμυθιού. Γι αυτό το λόγο ίδρυσε τον διεθνή σύλλογο «Φίλοι του Αμαρίου» ή «Friends of Amari» το 2008. ‘Εχοντας πίστη στη δύναμη του παραμυθιού, και με την συνεργασία Ελλήνων και ξένων παραμυθάδων, ο Σύλλογος διοργανώνει σεμινάρια, παραστάσεις και φεστιβάλ παραμυθιού, ενώ καλλιεργεί και προωθεί το πρότυπο της ζωής σε αρμονία με την φύση μέσω αειφόρων πρακτικών.
Ο Σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» έχει σκοπό, μεταξύ άλλων, την ίδρυση ενός Διεθνούς Κέντρου Παραμυθιού στο Αμάρι, όπου παραμυθάδες και άλλοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα σμίγουν, θα καθοδηγούν και θα παρακολουθούν εργαστήρια/σεμινάρια, θα κάνουν παρέα, θα λένε παραμύθια, θα ακούνε μουσική, θα τραγουδάνε και θα πίνουν και κανένα κρασάκι...