«Πρόσφυγες των παραμυθιών»

Παράσταση αφήγησης παραμυθιών στην Αγγλική γλώσσα
Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, ώρα 20:00
Για ενήλικες και εφήβους


Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» έχει την χαρά και την τιμή να υποδέχεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών το Μουσείο Αλλιώς» την Γερμανίδα αφηγήτρια  Kristin Wardetzky και τον  Βρετανό αφηγητή Sef Townsend οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, ώρα 20:00
παράσταση αφήγησης παραμυθιών στην αγγλική γλώσσα με θέμα: «Πρόσφυγες των παραμυθιών».

Η  Kristin Wardetzkyθα αφηγηθεί 3 ιστορίες: «Ἡ Γάτα» -μια ιστορία που της είπε ο Χασάν, ένα 9χρονο αγόρι από τη Συρία, «Ο γενναίος πετεινός» -μια γνωστή ιστορία στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή και «Ο Σωκράτης και ο Σκλάβος».
Ο Sef Townsendθα μοιραστεί δυο ιστορίες προσφύγων από απρόσμενα μέρη. Η πρώτη μιλά για έναν νεαρό Κορεάτη που η κατάστασή του αλλάζει ολόκληρη την κοινότητα προς το καλύτερο και η δεύτερη αναφέρεται στο πώς νιώθει κανείς όταν ξεριζώνεται από τον πολιτισμό του.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Τίτλος:«Πρόσφυγες των παραμυθιών»
Αφήγηση:Kristin Wardetzky, Sef Townsend
Που απευθύνεται: Σε ενήλικες και εφήβους
Πότε: Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, ώρα 20:00


Λίγα λόγια για τους αφηγητές


Kristin Wardetzky
Η Kristin γεννήθηκε το 1942 στην Θουριγγία της Γερμανίας. Μετά την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών της σπουδών εργάστηκε ως θεατροπαιδαγωγός σε επαγγελματικό Παιδικό και Νεανικό Θέατρο στο Ανατολικό Βερολίνο. Το 1993, άρχισε να διδάσκει αφήγηση στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου, όπου και δημιούργησε το μάθημα «Η Αφήγηση στις Τέχνες και την Εκπαίδευση». Έχει δημοσιεύσει βιβλία και πολλά άρθρα σχετικά με τα παραμύθια, τους μύθους και την αφήγηση και έχει οργανώσει συναντήσεις, συνέδρια και σχολικά πρόζεκτ, ιδιαίτερα για παιδιά από οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.

Sef Townsend
Ο Sef αφηγείται, μοιράζεται και ακούει ιστορίες εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Μεγάλο μέρος της δουλειάς του αφορά πρόσφυγες, εξόριστους καθώς και τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται σε κλειστούς χώρους φιλοξενίας. Συχνά αφηγείται σε χριστιανικές εκκλησίες, μουσουλμανικά τεμένη, συναγωγές και τόπους συνάντησης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει συμμετάσχει σε Έργα Ειρήνης και Συμφιλίωσης στην Βόρεια Ιρλανδία, Νότια Αφρική καθώς και στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.


Φωτογραφίες από την παράσταση