Παρα-μαθαίνοντας τα πρώτα μου Αγγλικά

Το «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ανακοινώνει την λειτουργία από τον Οκτώβριο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παρα-μαθαίνοντας τα πρώτα μου Αγγλικά» για παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών)

Στόχος του  εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η πρώτη γνωριμία και εξοικείωση παιδιών ηλικίας 4-6 ετών με τα Αγγλικά μέσα από παραμύθια από την παγκόσμια λαϊκή προφορική παράδοση.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 μήνες, κατά τους οποίους προβλέπεται μία συνάντηση την εβδομάδα. Κάθε Τετάρτη και ώρα 18:00 (8 συναντήσεις).
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαδραστικές αφηγήσεις στα ελληνικά με εστίαση σε μια συγκεκριμένη ενότητα Αγγλικού λεξιλογίου ανά συνάντηση. Η αφήγηση θα ακολουθείται από δραστηριότητες, όπως η κατασκευή χειροτεχνιών και μουσικοκινητικές δραστηριότητες, με στόχο την εμπέδωση του υλικού κάθε συνάντησης και πιθανώς μια πρώτη επαφή με δεξιότητες προανάγνωσης. Οι συναντήσεις προβλέπεται να γίνονται σε ομάδες που δε θα ξεπερνούν τα 10 παιδιά.
Βασικοί εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

- η προφορική γνωριμία με βασικές ενότητες λεξιλογίου όπως
χρώματα
αριθμοί
μέλη της οικογένειας
μέρη του σώματος
φαγητό
ζώα

-η εξοικείωση των παιδιών με την τυπική φρασεολογία και γλώσσα μιας τάξης αγγλικών, μέσω της καθοδήγησης στα αγγλικά κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων

-η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και δημιουργική έκφραση των παιδιών μέσα από τη συμμετοχή στην αφήγηση και τις συμπληρωματικές δραστηριότητες


Σχεδιασμός-υλοποίηση: Αγγελική Αγαλιανού
Διάρκεια: 60'
Αριθμός συμμετεχόντων: Κατώτατος 5 παιδιά και ανώτατος 10 παιδιά
Πότε: Τετάρτες Οκτωβρίου 10, 17, 24, 31, ώρα 18:00
Τετάρτες Νοεμβρίου 7, 14, 21, 28, ώρα 18:00
Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Συμμετοχή: Το κόστος συμμετοχής και για τους δύο μήνες είναι 100 ευρώ
                    Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι έχουν έκπτωση 10%
                    Η εξόφληση του ποσού γίνεται με την εγγραφή

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η προεγγραφή 
στο e-mail: folktaleshouse@gmail.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4313332
e-mail: folktaleshouse@gmail.com

«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)Λίγα λόγια για την Αγγελική Αγαλιανού

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1991. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαπολιτισμική Επικοινωνία και Εκπαίδευση του Newcastle University της Αγγλίας. Έχει σπουδάσει κλασσικό πιάνο στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας.
Εργάζεται σε Εκπαιδευτήρια Ξένων Γλωσσών με ειδίκευση στη διδασκαλία Αγγλικών σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Παράλληλα εργάζεται ως δασκάλα κλασικού πιάνου. Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις μουσικής και αφήγησης σε Μουσεία, Θέατρα, Σχολεία, Βιβλιοθήκες στο πλαίσιο παιδαγωγικών προγραμμάτων. Είναι μέλος της εθελοντικής οργάνωσης «Διαβάζω για τους Άλλους», υπό την αιγίδα της οποίας έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δραματοθεραπείας για παιδιά και έχει συμμετάσχει σε δράσεις για παιδιά που διοργανώθηκαν από την Εθνική Βιβλιοθήκη.