Ελληνική Μυθολογία και Μουσικοκινητική

Για παιδιά από 2 ½  έως 4 ετών


Κάθε Κυριακή στις 11:00 τα παιδιά γίνονται σύντροφοι του Ηρακλή, του Οδυσσέα, του Θησέα και του Ιάσονα και παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν και ζωντανεύουν με κίνηση, μουσική και ήχους την κάθε ιστορία.







Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, ώρα 11:00
«ΗΡΑΚΛΗ, ΘΕΛΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ;»
Όσο δυνατός και να είναι ένας ήρωας, με λίγη βοήθεια τα καταφέρνει καλύτερα! Tα παιδιά μαζί με τον Ηρακλή θα παίξουν και θα βρουν τρόπους να περάσουν τους άθλους και να αντιμετωπίσουν τα μυθικά τέρατα.

Αγαπητοί φίλοι, οι θέσεις για το πρόγραμμα 
«ΗΡΑΚΛΗ, ΘΕΛΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ;» συμπληρώθηκαν. 
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την αγάπη σας. 



Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, ώρα 11:00
«ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΞΕΚΙΝΑ»
Τα παιδιά γίνονται οι σύντροφοι στο ταξίδι του Οδυσσέα. Μαζί του θα ταξιδέψουν, θα παίξουν, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν για να φτάσουν μετά από πολλές περιπέτειες στην Ιθάκη.



Κυριακές 4 και 25 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:00
«Ο ΘΗΣΕΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ»
Tα παιδιά γίνονται οι βοηθοί του Θησέα στις περιπέτειές του ως την Αθήνα κι ύστερα μπαίνουν μαζί του στο καράβι για την Κρήτη. Μαζί του θα μπουν στο λαβύρινθο και θα σκεφτούν τον τρόπο για να νικήσουν όλοι μαζί το φοβερό Μινώταυρο.



Κυριακές 18 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 11:00
«Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ»
Ένας ήρωας σαν τον Ιάσονα δε θα μπορούσε να τα καταφέρει χωρίς το πλήρωμά του! Τα παιδιά γίνονται οι Αργοναύτες και ψάχνουν μαζί με τον ήρωα το χρυσόμαλλο δέρας μα όταν το βρίσκουν πρέπει δύο άθλους με ταύρους και δράκους να περάσουν.



Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Η αφήγηση γίνεται παιχνίδι, το παιχνίδι γίνεται ταξίδι. Σύντροφος στο ταξίδι αυτό είναι η μουσική. Τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα και παράλληλα εξερευνούν τη μελωδία και το ρυθμό μέσα από το σώμα και τη φωνή τους μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια που εντάσσονται στα παραμύθια.
Τελευταία δοκιμασία για τους βοηθούς του κάθε ήρωα είναι τα παιδιά να κάνουν μια χειροτεχνία που θα τους θυμίζει το ταξίδι τους και θα μπορούν να παίξουν μαζί της και στο σπίτι!
Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Σύντροφοι στο ταξίδι: Βιολί, κιθάρα, φλογέρα, μικρά κρουστά



Η ταυτότητα του προγράμματος

Τίτλος: Ελληνική Μυθολογία και Μουσικοκινητική
Σχεδιασμός - υλοποίηση: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Μουσικοί βοηθοί: Βιολί, κιθάρα, μικρά κρουστά και πνευστά όργανα
Απευθύνεται: Σε παιδιά από 2 ½ έως 4 ετών και σε έναν συνοδό
Διάρκεια: 60 λεπτά 
Συμμετοχή: 7€ ανά παιδί (συμμετέχει και ένας συνοδός δωρεάν)


Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη  
η κράτηση θέσεων 

Αγαπητοί φίλοι, οι θέσεις για το πρόγραμμα 
«ΗΡΑΚΛΗ, ΘΕΛΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ;» συμπληρώθηκαν. 
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την αγάπη σας. 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)



Λίγα λόγια για την Ειρήνη Νικολακοπούλου

Σπούδασε κλασικό βιολί στο Ωδείο Αθηνών και παράλληλα γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα μετά την εισαγωγή της στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική σχολή του ΑΠΘ και παράλληλα συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική εμβαθύνοντας στο παραδοσιακό βιολί. Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο συνεργάζεται ως αφηγήτρια και μουσικός σε παραστάσεις αφήγησης και εκπαιδευτικά προγράμματα. Εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και μουσικός υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα αφήγησης και μουσικοκινητικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Παρακολούθησε τον ετήσιο κύκλο σεμιναρίων «Εκπαίδευση στα Μουσεία» του Παιδικού Μουσείου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε σχήματα παραδοσιακής μουσικής, διδάσκει βιολί σε παιδιά και ενήλικες και εργάζεται σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με κύριους άξονες τη μουσικοκινητική αγωγή, το θεατρικό παιχνίδι και την αφήγηση παραμυθιού.


Φωτογραφίες από το πρόγραμμα του Ηρακλή, 
του Οδυσσέα, του Θησέα, του Ιάσονα  














Φωτογραφίες από προηγούμενα προγράμματα