«Οδύσσεια ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει»

Για παιδιά από 4 χρονών και πάνω και για όλη την Οικογένεια.
 Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 12:00

Η κουκλοθεατρική παράσταση «Οδύσσεια: ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει» θα παρουσιαστεί από τον θίασο κουκλοθεάτρου «Ο.υ.π.ς! το κουκλοθέατρο» στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο αλλιώς», την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 12:00
Πρόκειται για μια μια διαδραστική παράσταση με κούκλες, θέατρο σκιών και πρωτότυπη ζωντανή μουσική που μας γνωρίζει τον Οδυσσέα, έναν ήρωα που δεν παύει να αγωνίζεται και να ελπίζει για την επιστροφή στην πατρίδα του. Μια  παράσταση που μας φέρνει αντιμέτωπους με το φόβο για το άγνωστο και μας μαθαίνει πως όσα τέρατα και αν συναντήσουμε στον δρόμο μας, η θέληση μας να συνεχίσουμε θα μας οδηγεί πάντα πιό πέρα απο αυτά! 



Γιατί επιλέξαμε την Οδύσσεια
Απ'όταν ήμασταν και εμείς παιδιά πάντα μας μάγευε η ιστορία του Οδυσσέα. Ένας ήρωας σαν «κανέναν» άλλο έξυπνος, γενναίος , αφοσιωμένος και ικανός αρχηγός. Όπου στον γυρισμό του απ'την Τροία η απερισκεψία των συντρόφων του και η οργή των Θεών του «χάρισαν» ένα ταξίδι που μοιάζει λίγο πολύ με τις ζωές όλων μας. Ο Όμηρος ένας ποιητής μοναδικός «πλέκει» με δεξιοτεχνία μια ιστορία διαχρονική.Ο Οδυσσέας δεν παύει να αγωνίζεται και να ελπίζει για την επιστροφή του. Θεοί,τέρατα και κακοτυχίες δεν κατάφεραν να τον αποτρέψουν απ'το να ανταμώσει και πάλι το σπίτι και τους αγαπημένους του. Τώρα πια δεν είμαστε παιδιά και όμως το ταξίδι του Οδυσσέα ακόμα μας κάνει να συλλογιζόμαστε και να τρέμουμε στα κρυφά μπροστά στους Κύκλωπες. Γι' αυτό επιλέξαμε την ιστορία του πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης, γιατί και εμείς και εσείς μπορούμε και οφείλουμε να φοβόμαστε λιγότερο όλα όσα γνωρίζουμε...



Η Ταυτότητα του προγράμματος

Τίτλος: «Οδύσσεια ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει»
Εμψύχωση: Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος
Μουσική-κούκλες-κατασκευες,-διασκευή κειμενου: Θίασος κουκλοθεάτρου «Ο.υ.π.ς! το κουκλοθέατρο» (Αγγελική Γουναρίδη και Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος)
Κείμενο: Ομήρος
Τεχνικές: κούκλες άμεσου χειρισμού,θέατρο σκιών, μαριονέτες
Πότε:
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 12:00

Διάρκεια: 60 λεπτά
Απευθύνεται: Σε παιδιά από 4 χρονών και πάνω και σε όλη την Οικογένεια
Εισιτήρια: 8€, 6€ άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, φοιτητές.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)