Ομήρου Ιλιάδα για παιδιά

Έπος πολεμικό ή Ύμνος για την ειρήνη;

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, ώρα 12:00
Για παιδιά άνω των 6 ετών και ενήλικες

Μετά την επιτυχία που είχε η παράσταση στην 17η Γιορτή Παραμυθιών, η Ιλιάδα παρουσιάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών- Το Μουσείο Αλλιώς» την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, ώρα 12:00.

Η Σμαράγδα Αποστολάτου και η Αγγελική Γκόγκου αφηγούνται το έπος της Ιλιάδας του Ομήρου με λόγο παραμυθιακό, κατανοητό και προσιτό στα παιδιά.
Μία προσεγμένη αφήγηση που κρατάει την ποιητικότητά της, γεμάτη δράση και όμορφες περιγραφές εικόνων. Μια ιστορία που αναφέρεται στον πόλεμο των Ελλήνων με τους Τρώες, αλλά εξυμνεί την αξία και το μεγαλείο της ειρήνης.

Κάποτε, λέει η ιστορία, μεγάλος γάμος γινόταν στη Φθία. Ο Πηλέας, ένας θνητός, έπαιρνε για γυναίκα του μια νεράιδα. Την Θέτιδα. Της θάλασσας την κυρά, την πρώτη. Κι εκεί, απάνω στο γλέντι του γάμου κι ενώ, οι θεοί, αντάμα με τους θνητούς έσερναν το χορό, ολόχρυσο μήλο έπεσε χάμω. Κι ανάμεσα απ’ των θεών τα ποδάρια, αρχίνησε να κυλάει και να ξεδιπλώνει την ιστορία του πολέμου της Τροίας για τα μάτια της ωραίας Ελένης.


Η ταυτότητα της παράστασης
Τίτλος: Ομήρου Ιλιάδα
Αφήγηση - Μουσική: Σμαράγδα Αποστολάτου, Αγγελική Γκόγκου
Πότε: Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, ώρα 12:00
Οργάνωση: Στέγη Λόγου και Τέχνης «Μαλαματένια Λόγια»
Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Διάρκεια: 60 λεπτά
Απευθύνεται: Σε παιδιά άνω των 6 ετών και σε ενήλικες
Εισιτήρια: 7€
                   5€ άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι

Τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν για την στήριξη του μη κερδοσκοπικού συλλόγου Στέγη Λόγου και Τέχνης «Μαλαματένια Λόγια»

Για κρατήσεις θέσεων πατήστε  ΕΔΩ



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)


Φωτογραφίες την παράσταση στο Σπίτι των Παραμυθιών 
















Φωτογραφίες της παράστασης από την 
17η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα

























------------------------------------------------

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαστήριο Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα με τους Ανθή Θάνου, Ευη Γεροκώστα, Γιώργο Ευγενικό, Μαρία Βραχιονίδου, Μάιρα Μηλολιδάκη. 
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δύο Σαββατοκύριακα το μήνα κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2019, στο Σπίτι των Παραμυθιών το Μουσείο Αλλιώς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ