«Ηχόδρακος» ένα μουσικό παραμύθι

Ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά από 4 έως 10 ετών και τους συνοδούς τους.
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, ώρα: 12:00
Ένα πρωτότυπο μουσικό παραμύθι με αφήγηση και ζωντανή μουσική από την Ειρήνη Νικολακοπούλου.


«Πριν πολλά χρόνια ζούσε ένας δράκος που όλοι φοβούνταν γιατί είχε μια ξεχωριστή υπερδύναμη: Μπορούσε να ακούει τα πάντα από πάρα πολύ μακριά και αν δεν του άρεσε αυτό που άκουγε αμέσως καταβρόχθιζε αυτούς που προκαλούσαν τον ήχο.

Μέσα στην κοιλιά του μέχρι τώρα ζούσαν ένα κορίτσι με δυνατό ροχαλητό, ένας ντράμερ χωρίς φίλους κι ένας γάιδαρος που γκάριζε παράφωνα.
Δε σας είπα βέβαια ακόμα το όνομά του:

«Ηχόδρακος»
Τον έχετε ξανακούσει;;;
Όχι, μα φυσικά όχι, και ξέρετε γιατί; Γιατί μετά από αυτόν, άλλοι δράκοι δεν υπήρξαν ποτέ. Και οι άνθρωποι ήθελαν τόσο πολύ να ξεχάσουν αυτή την εποχή που ποτέ, σε κανένα βιβλίο ιστορίας δεν έγραψαν τίποτα γι’ αυτόν»


Η αφήγηση γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι μουσική!

Με ένα βιολί, κρουστά κι ένα μικρόφωνο θα συνθέσουμε και θα ηχογραφήσουμε μαζί με τα παιδιά το τραγούδι που μπορεί να κάνει τον «Ηχόδρακο» να αλλάξει γνώμη!

Κείμενο, αφήγηση, μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου



Η ταυτότητα της παράστασης
Τίτλος: Ηχόδρακος
Κείμενο, αφήγηση, μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Πότε: Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 12:00
Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Διάρκεια: 60 λεπτά (αφήγηση και εργαστήριο)
Απευθύνεται: Σε παιδιά από 4 έως 10 ετών
Εισιτήρια: 6€ τα παιδιά 4€ οι συνοδοί

Για κρατήσεις θέσεων πατήστε  ΕΔΩ



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)



Λίγα λόγια για την Ειρήνη Νικολακοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό βιολί και μουσική θεωρία στα Ωδεία Αθηνών και Φ.Νάκας. Με τη μαθητεία της στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα και ασχολήθηκε με το παραδοσιακό βιολί. Ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ. Είναι απόφοιτος της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών στην Αθήνα (2016) και του ‘’Mezrab storytelling school: The professional course 2019’’ στο Άμστερνταμ. Επίσης έχει παρακολουθήσει το ετήσιο σεμινάριο «Εκπαίδευση στο Μουσείο» από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Συνεργάζεται με το «Σπίτι των Παραμυθιών-Το μουσείο αλλιώς» σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μουσικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Οι παραστάσεις της εμπνέονται κυρίως από το Ελληνικό λαϊκό παραμύθι και την Ελληνική μυθολογία αλλά παράλληλα δημιουργεί και τα δικά της μουσικά παραμύθια.Έχει ηχογραφήσει το παραμύθι «Ο τόπος με τα χρυσά κλαδιά» σε δική της απόδοση και πρωτότυπη μουσική το οποίο κυκλοφορεί από την bond-us music σε CD Album. Τον τελευταίο χρόνο ζει στο Άμστερνταμ και παρουσιάζει τις παραστάσεις της σε θέατρα, χώρους πολιτισμού, μουσεία, βιβλιοθήκες, σχολεία αλλά και σε διάφορα φεστιβάλ αφήγησης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ως μουσικός συνεργάζεται με διάφορα σχήματα παραδοσιακής μουσικής σε Αθήνα και Ολλανδία, παραδίδει μαθήματα και δίνει συναυλίες σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ. https://www.eirininikolakopoulou.com/


Φωτογραφίες από την παράσταση