ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Ο θρύλος των θαλασσών

Ενημερώνουμε τους φίλους  των ιστοριών και της αφήγησης ότι λαμβάνοντας υπόψη το γενικό αίσθημα ανησυχίας λόγω κορωνοϊού, και για προληπτικούς λόγους, αναβάλλονται όλες οι δραστηριότητες στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» έως τις 31 Μαρτίου 2020.
 Ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή αντάμωση σύντομα!

--------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, ώρα 12:00
Για παιδιά άνω των 5 ετών εφήβους και ενήλικες



Η Σμαράγδα Αποστολάτου και η Αγγελική Γκόγκου αφηγούνται το έπος της Οδύσσειας του Ομήρου με λόγο παραμυθιακό, κατανοητό και προσιτό στα παιδιά. Μια αφήγηση γεμάτη δράση και όμορφες  περιγραφές εικόνων που αναφέρεται στις περιπέτειες του Οδυσσέα και στο ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του, την Ιθάκη.

Ένα πρωί, ο Τηλέμαχος, βγήκε να περπατήσει στην αμμουδιά. Αμέσως, δεκάδες παιδιά τρέξανε ολόγυρά του. Και τον παρακαλάγανε, λέει, να τους πει για τα κατορθώματα του πατέρα του, του ξακουστού Οδυσσέα. Και ο Τηλέμαχος, κάθισε κάτω μαζί τους κι αρχίνησε να μιλά…


ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΠΗΛΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ
Μετά την παράσταση το κάθε παιδί πλάθει με φυσικό πηλό το δικό του καράβι του Οδυσσέα. Παίρνει μαζί του την κατασκευή για να θυμάται τον θρύλο των θαλασσών.



Η ταυτότητα της παράστασης
Τίτλος: ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ:  Ο θρύλος των θαλασσών
Αφήγηση - Μουσική: Σμαράγδα Αποστολάτου, Αγγελική Γκόγκου
Πότε: Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, ώρα 12:00
Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Διάρκεια: 60 λεπτά
Απευθύνεται: Σε παιδιά άνω των 5 ετών εφήβους και ενήλικες
Εισιτήρια: 7€ τα παιδιά και 5€ οι συνοδοί
                   5€ άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι

Για κρατήσεις θέσεων πατήστε  ΕΔΩ



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)






















Λίγα λόγια για τις Αφηγήτριες 





Σμαράγδα Αποστολάτου Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και εμψυχώτρια στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας «Μύθος» και ως αφηγήτρια έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ αφήγησης και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπούδασε κλασική κιθάρα και φωνητική στο «Απολλώνιο Ωδείο» και συμμετείχε σε μουσικά σύνολα. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και αρχαίου δράματος στο «Θέατρο των Αλλαγών» και έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις για παιδικό και ενήλικο κοινό με τη θεατρική ομάδα του Δήμου Πεύκης. Έχει εκπαιδευτεί στην κατασκευή και εμψύχωση κούκλας από τον Χρήστο Αυτσίδη και το Κουκλοθέατρο «Χαρχούτ» και συνδυάζει την αφήγηση με την κούκλα. Σπούδασε διατροφολογία στην Αθήνα και εργάστηκε σε υπηρεσίες πρόνοιας και σε παιδικές κατασκηνώσεις ως διατροφολόγος.



Αγγελική Γκόγκου
Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει πιστοποίηση στην Σκηνοθεσία Θεάτρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο και συνεργάζεται στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά.
Είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας «ΜΥΘΟΣ» και ως αφηγήτρια έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ αφήγησης και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα «Ερα Σ ΤΕΧΝΕς» (που εδρεύει στον Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης) ως σκηνοθέτιδα και ηθοποιός, ενώ ασχολείται με την συγγραφή θεατρικών κειμένων για παιδιά.
Εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και εμψυχώτρια στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Παράλληλα, ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες παιδιών και εφήβων και κατασκευάζει κούκλες για παραστάσεις κουκλοθέατρου.
Στο παρελθόν, εργάστηκε ως υπεύθυνη πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε παιδικές κατασκηνώσεις και για αρκετά χρόνια, συντόνισε παιδικές θεατρικές ομάδες σε δημοτικούς και ιδιωτικούς φορείς.
Έχει ασχοληθεί με τον χορό και το σωματικό θέατρο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, σεμινάρια αφήγησης με τους Στέλλα Κασσιμάτη, Kristin Wardetzky, Sef Townsend και Peter Chand, αρχαίου ελληνικού θεάτρου με τον Θεόδωρο Στεφανόπουλο και τον Κωνσταντίνο Βαλάκα, εκπαιδευτικού δράματος με την Ελένη Λαμπρονίκου, καθώς και κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας με τον Χρήστο Αυτσίδη.