ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ / Εργαστήριο αφηγηματικού-θεατρικού-μουσικού παιχνιδιού

Τώρα που η νέα χρονιά ξεκινά, σας περιμένουμε σε ένα εβδομαδιαίο εργαστήριο μυθολογίας στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»!

Οι εγγραφές άρχισαν για τη συγκρότηση δυο τμημάτων:
Τετάρτη 17:30-18:30 για ηλικίες 3 - 6 ετών
Πέμπτη 17:30-18:30  για ηλικίες 3 - 6 ετών
Θα λειτουργήσει και τμήμα για ηλικίες άνω των 6 ετών, κατόπιν συνεννόησης. 

Αρχαίοι μύθοι ζωντανεύουν και μαζί με τα παιδιά ακολουθούμε τους ήρωες της ιστορίας με αφήγηση, δημιουργική κίνηση και μουσική. Τα παιδιά γίνονται οι σύντροφοι του Οδυσσέα, περνούν τους άθλους του Ηρακλή, μπαίνουν στο σκοτεινό λαβύρινθο για να αντιμετωπίσουν το Μινώταυρο και ταξιδεύουν στη θάλασσα με την Αργώ. Το εργαστήριο μυθολογίας έχει εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και τα παιδιά συμμετέχουν στην ιστορία με διάφορους τρόπους.

Μέσω της ΑΦΗΓΗΣΗΣ μαθαίνουμε για τον αρχαίο κόσμο, ανακαλύπτουμε τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της εποχής και σκεφτόμαστε τι θα κάναμε εμείς στη θέση των ηρώων.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ αυτοσχεδιάζουμε με αφορμή σκηνές από την ιστορία και μεταμορφωνόμαστε στους ήρωες των μύθων.

Βοηθός στην εξέλιξη της ιστορίας είναι η ΜΟΥΣΙΚΗ. Μαζί με τα παιδιά παίζουμε με τα μουσικά όργανα και παράλληλα εξερευνούμε τη μελωδία και το ρυθμό στο σώμα και τη φωνή μας μέσα από μουσικά παιχνίδια και τραγούδια που γίνονται ένα με την ιστορία.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ειρήνη Νικολακοπούλου


Οι μύθοι που θα ανακαλύψουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς 
2020/2021 

  • Τιτάνες και Γίγαντες
  • Οι άθλοι του Ηρακλή
  • Ο Προμηθέας και η φωτιά
  • Περσέας και Μέδουσα
  • Ιστορίες από τους θεούς του Ολύμπου
  • Ο μύθος του Ορφέα
  • Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες
  • Το ταξίδι του Οδυσσέα ξεκινά
  • Δαίδαλος και Ίκαρος
  • Θησέας και Μινώταυρος 

ΤΜΗΜΑΤΑ:  

Οι εγγραφές άρχισαν για τη συγκρότηση δυο τμημάτων: 
Τετάρτη 17:30-18:30 για ηλικίες 3 - 6 ετών 
Πέμπτη 17:30-18:30  για ηλικίες 3 - 6 ετών 
Θα λειτουργήσει και τμήμα για ηλικίες άνω των 6 ετών, κατόπιν συνεννόησης. 

-Τα τμήματα ξεκινούν στις 7 Οκτωβρίου-

Συμμετοχή για τα παιδιά:
10 € για την πρώτη συνάντηση γνωριμίας 
40 € για ένα μήνα
100 € για 3 μήνες

Χώρος:
«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»

Ιωσήφ των Ρογών 11, Αθήνα 117 43


Επειδή ο αριθμός των παιδιών της ομάδας θα είναι περιορισμένος, για την εγγραφή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email folktaleshouse@gmail.com ή να μας καλέσετε στο τηλέφωνο 210 4313332. 

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, για την ασφάλεια όλων μας. 

Σας περιμένουμε για μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 στις 17:30, στο Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς!



ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Σχετικό υλικό από το διαδίκτυο: 

  • Συνεργασίες με το «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ΕΔΩ

  • Ταξίδι από το σπίτι!  

Επινόηση ιστορίας μαζί με τα παιδιά από το ελληνικό σχολείο της Ουτρέχτης, δείγμα από τις διαδικτυακές συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε σαν συνέχεια του εργαστηρίου μυθολογίας 


Βιογραφικό

H Ειρήνη Νικολακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασικό βιολί και τη μουσική θεωρία στα Ωδεία Αθηνών και Φ.Νάκας. Φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης όπου γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, στην οποία δραστηριοποιείται ενεργά τα τελευταία χρόνια. Το 2011 αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε ερασιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ομάδες σωματικού θεάτρου. Μετά το τέλος των σπουδών της εκπαιδεύτηκε στη διετούς φοίτησης '«Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης'» του ''Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών'' στην Αθήνα όπου τώρα διδάσκει «Μουσική στην αφήγηση». Μετά την εκπαίδευσή της άρχισε να εργάζεται στο «Σπίτι των παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» στην Αθήνα όπου πραγματοποιεί παραστάσεις αφήγησης με μουσική για παιδιά και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες. Παρακολούθησε επίσης το ετήσιο σεμινάριο ''Εκπαίδευση στο Μουσείο'' από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο όπου εκπαιδεύτηκε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εργάστηκε εκεί για τα έτη 2017 και 2018. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αφήγησης με εφαρμογές στην εκπαίδευση, παιδαγωγικής στη φύση, αφήγησης με άξονα την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς κ.α. 
Την περίοδο 2019-2020 έζησε στο Άμστερνταμ όπου ολοκλήρωσε το ''Professional course of storytelling 2019'' στο Mezrab Storytelling school και συνεργάστηκε με ελληνικά σχολεία της Ολλανδίας πραγματοποιώντας εργαστήρια μυθολογίας για παιδιά. Εκεί ξεκίνησε επίσης την εκπαίδευση ‘’Αlexander Τechnique Teacher Training Course’’ την οποία θα συνεχίσει στην Αθήνα από το Σεπτέμβριο του 2020. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει παραστάσεις αφήγησης με πρωτότυπη μουσική και εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέατρα, σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες και χώρους τέχνης σε Ελλάδα και Ολλανδία. Ακόμη, πραγματοποιεί εβδομαδιαία εργαστήρια σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με άξονες την αφήγηση και τη μουσική χρησιμοποιώντας στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού. Έχει ηχογραφήσει το παραμύθι '«O τόπος με τα χρυσά κλαδιά» σε δική της απόδοση και πρωτότυπη μουσική που κυκλοφορεί από την bond-us music σε CD Album.
Με τις παραστάσεις της έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ αφήγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. (13η, 15η και 16η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα, 4ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Κύπρο, 8th Festival Internazionale di Storytelling στην Ιταλία, Oerol Festival 2019 στην Ολλανδία κ.α.).





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης 
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Απευθύνεται σε κάθε ενήλικα που αγαπά τις ιστορίες και τον προφορικό λόγο, που επιθυμεί να ασχοληθεί με την αφήγηση, να εμπλουτίσει την καθημερινή του ζωή με αυτήν, να την εφαρμόσει για καλύτερα αποτελέσματα στην υπάρχουσα εργασία του, να ασχοληθεί με την αφήγηση αποκλειστικά ή παράλληλα με άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Σε κάθε ενήλικα που επιθυμεί να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του και προσωπικές του δυνατότητες, να αλληλεπιδράσει με την ομάδα και να μοιραστεί τη μαγεία των ιστοριών, να αποκτήσει ευρύτερη γνώση για το παραμύθι και τη λαϊκή προφορική παράδοση, και την έρευνα γύρω από αυτά.