«Ο Άφοβος κι η πέρδικα» Ένα μουσικό παραμύθι

 Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021
Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Ώρα 11:30 (Ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά από 4 έως 10 ετών και τους συνοδούς τους)


Ένα παιδί, ο Άφοβος, δεν ξέρει τι σημαίνει φόβος και ξεκινά ένα ταξίδι για να τον βρει. Μαζί με τα παιδιά θα συναντήσουμε μια γοργόνα που θέλει να βουλιάξει το καράβι του, ένα τέρας που κοιμάται με τα μάτια ανοιχτά κι ό,τι άλλο ο καθένας μας φοβάται. Όμως ο Άφοβος τίποτα από αυτά δε θα φοβηθεί κι αφού τα νικήσει θα τα συναντήσει ξανά μέσα στο μυστικό βράχο με τη μορφή περιστεριών. Μόνο μια πέρδικα θα καταφέρει να τον κάνει να φοβηθεί, κι αυτή χωρίς ούτε καν να το σκεφτεί. Κι έτσι, αυτή η πέρδικα η μικρή, θα του αλλάξει από τότε τη ζωή! Μουσικοί σύντροφοι στο ταξίδι είναι το βιολί, η κιθάρα, μικρά κρουστά και πνευστά όργανα.

Εργαστήριο: Μικρό κουτί μεγάλων φόβων.
Με έμπνευση από το παραμύθι, κάθε παιδί θα κατασκευάσει, θα διακοσμήσει και θα πάρει μαζί του το δικό του μικρό κουτί των μεγάλων φόβων.
Επινόηση, αφήγηση, μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου


Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Η αφήγηση γίνεται παιχνίδι, το παιχνίδι γίνεται ταξίδι. Σύντροφος στο ταξίδι αυτό είναι η μουσική. Τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα και παράλληλα εξερευνούν τη μελωδία και το ρυθμό μέσα από το σώμα και τη φωνή τους μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια που εντάσσονται στα παραμύθια.
Τελευταία δοκιμασία για τους βοηθούς του κάθε ήρωα είναι τα παιδιά να κάνουν μια χειροτεχνία που θα τους θυμίζει το ταξίδι τους και θα μπορούν να παίξουν μαζί της και στο σπίτι!
Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Σύντροφοι στο ταξίδι: Βιολί, κιθάρα, φλογέρα, μικρά κρουστά



Η ταυτότητα του προγράμματος

Τίτλος: «Ο Άφοβος κι η πέρδικα»
Σχεδιασμός - υλοποίηση: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Μουσικοί βοηθοί: Βιολί, κιθάρα, μικρά κρουστά και πνευστά όργανα
Απευθύνεται: Σε παιδιά από 4 έως 10 ετών και τους συνοδούς τους
Διάρκεια: 60 λεπτά 
Συμμετοχή: 7€, 5€ άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, 
Οικογενειακά 3 ατόμων 15€. Για κάθε επιπλέον μέλος 5€ 

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση
Για κρατήσεις θέσεων πατήστε  ΕΔΩ



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)

---------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

Με βάση αυτά, οι ανεμβολίαστοι θα πηγαίνουν σε χώρους θεάματος με rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν, καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι θεάματος θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες.
Στην είσοδο θα γίνεται έλεγχος της βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας με την εφαρμογή covid free app.

Η χρήση μάσκας για τους θεατές είναι υποχρεωτική, ενώ παράλληλα και εκτός αυτών, όπου υπάρχει συνάθροιση, θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σημειώνεται πως η ισχύς των νέων μέτρων είναι από 12 Σεπτεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2022.

Για τους μαθητές
Δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού 



----------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ...


Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» και η «Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης» οργανώνουν εργαστήριο Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα για ενήλικες, από Σεπτέμβριο 2021 έως και Ιούνιο 2022, δύο Σαββατοκύριακα το μήνα στο «Σπίτι των Παραμυθιών το Μουσείο Αλλιώς».
 
Περισσότερες πληροφορίες  ΕΔΩ