«Πασχαλινά αβγά και αβγά του κόσμου»

Σάββατο 4 Απριλίου 2015
(Αφήγηση και εργαστήρι διακόσμησης αβγών)


Αυγά και λαμπάδες, χρώματα και κορδέλες, πολύχρωμα υλικά και παραδοσιακά παραμύθια θα γεμίσει το «Σπίτι των Παραμυθιών» - το μουσείο αλλιώς, το Σάββατο 4 και ώρα 12:00. Υποδεχόμαστε το Πάσχα με αφηγήσεις παραμυθιών και εργαστήρια διακόσμησης αβγών και λαμπάδων.


Αφήγηση ιστοριών από την Μαρία Βραχιονίδου για αβγά χρυσά και μαγικά, αβγά μικρά κι ασήμαντα με μεγάλα ωστόσο μυστικά μα κι ένα αβγό τεράστιο που περικλείει το σύμπαν. Γιατί μέσα στο ταπεινό και καθημερινό αβγό μπορεί κανείς να δει «αυτόν τον κόσμο το μικρό, το μέγα...».

Εργαστήρι από την Μαρία Βλαχάκη για αυγά κόκκινα, τρυπητά, κεντημένα, χρωματιστά με περίτεχνα σχέδια, με πετράδια, με στάμπες φυτών, αυγά από την Ουκρανία και τη Ρωσία, από την Περσία και την Αίγυπτο. Σημαντικό κομμάτι της ελληνικής και παγκόσμιας μυθολογίας και παράδοσης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Εμπνεόμαστε από τις εικόνες και διακοσμούμε με κορδέλες και νήματα δικά μας αυγά, σύμβολα αναγέννησης της φύσης και της ζωής.

Αφήγηση: Μαρία Βραχιονίδου
Εργαστήρι: Μαρία Βλαχάκη
Διάρκεια: 90 λεπτά
Απευθύνεται: Σε παιδιά άνω των 4 ετών
Απαραίτητη κράτηση θέσεων στο e-mail: folktaleshouse@gmail.com

«Το Σπίτι των Παραμυθιών», το μουσείο αλλιώς, βρίσκεται στην οδό: Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, Πλησίον Μετρό «Ακρόπολης» και Τραμ «Βουλιαγμένης»
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332, 6987117542
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu


ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ

Φωτογραφίες από το πρόγραμμα