ΙΣΜΗΝΗ του Γιάννη Ρίτσου

Εργαστήριο Λόγου και έκφρασης
...το λύγισμα είναι το μέτρο του ύψους...
Προσεγγίζοντας την ΙΣΜΗΝΗ του Γιάννη Ρίτσου

Εργαστήριο Λόγου και Εκφρασης με θέμα την  ΙΣΜΗΝΗ του Γιάννη Ρίτσου θα πραγματοποιήσει ο Νίκος Ιορδανίδης στο  «Σπίτι των Παραμυθιών» - το μουσείο αλλιώς λίγο πριν την θερινή ισημερία, Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, 17:00 - 22:00.
Με βάση το κείμενο της ΙΣΜΗΝΗΣ αναζητούμε το συναισθηματικό υλικό, βασισμένο σε εικόνες, μουσικές, αυτοσχεδιασμούς, λέξεις και ήχους που θα μας βοηθήσουν να φωτίσουμε το σημαντικό αυτό κείμενο -ο καθένας με τον δικό του προσωπικό τρόπο- μέσα από την τέχνη που αγαπά, θέατρο, αφήγηση, χορό, λογοτεχνία.
Θα ανακαλύψουμε την αθέατη πλευρά των πραγμάτων, τους ήρωες που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, τα πρόσωπα που ζουν στο ημίφως, τις πράξεις που δεν οδηγούν στον ηρωισμό.
Θα ανακαλύψουμε τις σκέψεις που δεν τις δεσμεύει η απολυτοσύνη, την ανθρώπινη πλευρά μας, τελικά, τρωτή και γήινη που γυρεύει ένα ουσιαστικό νόημα... ειδικά σε καιρούς οικονομικής λιτότητας και πνευματικής ένδειας.Διδασκαλία: Νίκος Ιορδανίδης

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, σε όσους επιθυμούν να βρουν διέξοδο για δημιουργία, σε όσους αναζητούν να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα, σε όσους αγαπούν το θέατρο, την αφήγηση, το χορό, τη λογοτεχνία, το Ρίτσο.


Το «δισάκι» καλό θα είναι να περιέχει:
Tο κείμενο της ΙΣΜΗΝΗΣ,
Μπλοκ ζωγραφικής.
Ξυλομπογιές ή νερομπογιές... χρώματα γενικώς...
Αγαπημένα σας CD,
Λίγα υλικά μακιγιάζ.
Ανάλαφρη ένδυση
και καλή διάθεση...


Μερικές χρήσιμες πληροφορίες... (πότε, πού, πώς...)
Πότε: Πριν την θερινή ισημερία, Σάββατο 20/6/2015, 17:00 - 22:00
Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών» - το μουσείο αλλιώς
Διεύθυνση: Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα, ΤΚ. 11743 (Χάρτης περιοχής)
Διάρκεια: 5 ώρες
Απευθύνεται: Σε ενήλικες


Κρατήσεις θέσεων στο e-mail: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2104313332, 6987117542
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

«Το Σπίτι των Παραμυθιών» , το μουσείο αλλιώς, βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης. (Χάρτης περιοχής)


Λίγα λόγια για τον Νίκο Ιορδανίδη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πτυχιούχος Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και αριστούχος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν». Έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης και άλλα θέατρα, ενώ έχει συμμετάσχει και σε παραστάσεις χοροθεάτρου.
Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εταιρείας Τέχνης και Πολιτισμού «Πλεύση στο Αιγαίο» και των εκδόσεών της με την επωνυμία «Οιακιστής». Διευθυντής του εκδοτικού οίκου «Λαγουδέρα» από το 1996 καθώς και του εκδοτικού οίκου «Ανεμοδείκτης».
Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές, ένα μύθο για μικρούς και μεγάλους, έχει μεταφράσει γαλλικά μυθιστορήματα και ποίηση με τα λογοτεχνικά ψευδώνυμα Μάριος Ηλιάννης και Έκτορας Ροδινός.
Από το 2010 έχει δημιουργήσει ένα στούντιο υποκριτικής πάνω στην αρχαία τραγωδία και το σύγχρονο θέατρο ενώ διδάσκει θέατρο σε σχολεία και ερασιτεχνικές ομάδες.
Για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα πιστεύει πως το παρελθόν μας κάνει σοφότερους αλλά το παρόν μας ζει. Άλλωστε για το θέατρο το μόνο αναγκαίο είναι η επιθυμία για παιχνίδι.