«Γλυκιά μανούλα»


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής και αφήγηση παραμυθιού για τη γιορτή της μητέρας
Αφήγηση παραδοσιακού παραμυθιού και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη γιορτή της μητέρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και ώρα 12:00, στο «Σπίτι των Παραμυθιών» - το μουσείο αλλιώς, από την Μουσειολόγο - Αφηγήτρια Κάτια Καντούρη.

Συντροφιά με τη Λιοτήρω την ηρωίδα του παραμυθιού που έψαχνε τη μαμά της και τη βρήκε, γνωρίζουμε έργα ζωγραφικής γνωστών καλλιτεχνών που εκθέτονται σε μουσεία όλου του κόσμου. Τα παιδιά στη συνέχεια συνθέτουν με χρώματα και πινέλα τη δική τους ζωγραφιά, για να τη χαρίσουν, στη δική τους τη μαμά!








Η ταυτότητα της παράστασης

Τίτλος: «Γλυκιά μανούλα»
Σχεδιασμός υλοποίηση εργαστηρίου- Αφήγηση: Κάτια Καντούρη
Που: Το «Σπίτι των Παραμυθιών»- το μουσείο αλλιώς
Διεύθυνση: Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα τκ 11743 (Χάρτης περιοχής)
Πότε: Κυριακή 10 Μαΐου 2015
Ώρα: 12:00
Διάρκεια: 1,30 ώρα
Απευθύνεται: Σε παιδιά 3 με 7 ετών και τις οικογένειές τους.
Είσοδος: 6€ (Η συμμετοχή των συνοδών είναι δωρεάν)




Κάτια Καντούρη
Μουσειολόγος, εκπαιδευτικός και αφηγήτρια. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ. του Τμήματος Νηπιαγωγών. Έχει μεταπτυχιακό στη Μουσειολογία (DEA en Muséologie des Sciences Naturelles et Humaines) και μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης (DEA en Sciences de l`Education, Approches Plurielles des Situations Éducatives, Université Paris VII)I. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας «ΜΥΘΟΣ». Υπήρξε εργαστηριακός συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και εργάστηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού. Εργάζεται ως Νηπιαγωγός και διδάσκει το μάθημα της μουσειακής αγωγής στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια, ημερίδες, διεθνή φεστιβάλ και σε καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.