4ο Φεστιβάλ Αφήγησης - Πρόσκληση σε αφηγητές

Joan Miró.
Figures and Dog in Front of the Sun (1949)
Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών ανακοινώνει την υλοποίηση του 4ου Φεστιβάλ Αφήγησης που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από το 2009 στην Αθήνα.
Φέτος το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2015.
Το Φεστιβάλ φέτος έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τον πειραματισμό στην τέχνη της αφήγησης και να δώσει βήμα σε αφηγητές να αξιοποιήσουν και να αναδείξουν τις ιδέες τους αναπτύσσοντας παράλληλα ένα γόνιμο διάλογο με το κοινό.

Για το λόγο αυτό το Φεστιβάλ καλεί κάθε αφηγητή που θέλει να συμμετάσχει να καταθέσει την πρότασή του έως την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 στο e-mail: mythoscentre@gmail.com

Τη φόρμα της πρότασης μπορείτε να την κατεβάσετε από ΕΔΩ

Η πρόσκληση απευθύνεται σε αφηγητές οι οποίοι έχουν μία ιδιαίτερη πρόταση αναφορικά με τη θεματική των ιστοριών, τη δομή της παράστασης, τη μέθοδο, τον συσχετισμό με τις επιστήμες ή με άλλες τέχνες, τη γενικότερη φιλοσοφία για την πραγματοποίηση κάποιου ιδιαίτερου στόχου καλλιτεχνικού ή εκπαιδευτικού.

Η συνολική διάρκεια της παρουσίασης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 λεπτά. Οι συμμετέχοντες μετά την αφήγησή τους θα πρέπει να υποστηρίξουν τον πειραματικό χαρακτήρα της πρότασής τους σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Η τελική επιλογή των προτάσεων θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή έως τις 5 Νοεμβρίου 2015.

Για τους συμμετέχοντες προβλέπεται ως αμοιβή το 50% των εσόδων από τα εισιτήρια των πειραματικών παραστάσεων του Φεστιβάλ.