Μαζί με τον Οδυσσέα

Για παιδιά άνω των 5 ετών και για μεγάλους
Κυριακές 10 και 24 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 12:00
ΠΑΡΑΤΑΣΗ Κυριακές 8 και 22 Οκτωβρίου 2017, ώρα 12:00

«Εις τον πόλεμο της Τροίας ήμουν ήρωας τρανός.
Μα σαν μπήκα στο καράβι μέγας ήρθε πανικός.
Τρικυμίες και φουρτούνες και απάτητα νησιά,
πλάσματα της φαντασίας με έζωσαν ξαφνικά.
Κι αν εσύ αναρωτιέσαι ποιος στ' αλήθεια είμαι εγώ...
Ο Οδυσσέας είμαι, έλα! Ιστορία θα σου πω...
Στην ιστορία μου αυτή, θα είναι οδηγοί 
Σμαράγδα και Βιργινία, αοιδοί μοναδικοί!»




Μια διαφορετική Οδύσσεια που τα παιδιά συμμετέχουν στις ατελείωτες περιπέτειες του Οδυσσέα και στο τέλος αυτού του ταξιδιού, όταν ο ήρωας φτάσει στην πατρίδα του, όλοι μαζί θα φτιάξουμε μια κατασκευή για να θυμόμαστε τούτη τη διαδρομή.

Η ταυτότητα του προγράμματος

Αφήγηση, σχεδιασμός-υλοποίηση εργαστηρίου:
Βιργινία Κοκκίνου, Σμαράγδα Αποστολάτου
Οργάνωση: Ομάδα ΜΥΘΟΣ
Διάρκεια: 80'
Απευθύνεται: Σε παιδιά άνω των 5 ετών και σε μεγάλους
Πότε: Κυριακές 10 και 24 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 12:00
Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Συμμετοχή: 6€ ανά άτομο,
5€ άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι


Φωτογραφίες από το πρόγραμμα 

































Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Σμαράγδα Αποστολάτου Σπούδασε διατροφολογία και εργάστηκε σε υπηρεσίες πρόνοιας και παιδικές κατασκηνώσεις ως διατροφολόγος. Σπούδασε κλασική κιθάρα και φωνητική στο «Απολλώνιο Ωδείο» και συμμετείχε σε μουσικά σύνολα. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και αρχαίου δράματος στο «Θέατρο των Αλλαγών».  Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο και συνεργάζεται στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, Είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας «ΜΥΘΟΣ» και έχει υλοποιήσει παραστάσεις αφήγησης σε φεστιβάλ παραμυθιών, αφήγησης και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έχει εργαστεί στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και εμψυχώτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες, καθώς και σε τηλεοπτική αφήγηση με ιστορίες από την ελληνική μυθολογία. Εργάστηκε ως εμψυχώτρια - αφηγήτρια στις καλοκαιρινές και πασχαλινές δραστηριότητες (Camp) που οργάνωσε το Κέντρο Υποκριτικής και Αφηγηματικής Τέχνης. Έχει πάρει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις για παιδικό και ενήλικο κοινό με τη θεατρική ομάδα του Δήμου Πεύκης. Έχει εκπαιδευτεί στην κατασκευή και εμψύχωση κούκλας από τον Χρήστο Αυτσίδη και το Κουκλοθέατρο «Χαρχούτ» και συνδυάζει την αφήγηση με την κούκλα.


Βιργινία Κοκκίνου Σπούδασε Μετάφραση στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστήμιου, παρακολουθώντας παράλληλα προγράμματα στο πανεπιστήμιο Paul Vallery του Μονπελιέ στη Γαλλία και στο Universita degli Studi στη Βερόνα της Ιταλίας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, με το οποίο συνεργάζεται ως μέλος της ομάδας «ΜΥΘΟΣ» στην υλοποίηση προγραμμάτων αφήγησης για παιδιά. Αφηγείται παραμύθια σε συνδυασμό με εικαστικά εργαστήρια σε πολιτιστικούς συλλόγους, σχολεία και δήμους κι έχει δουλέψει σε καλοκαιρινά προγράμματα του Δήμου Ωρωπού ως αφηγήτρια. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ αφήγησης και παραμυθιού. Εργάστηκε  ως εμψυχώτρια - αφηγήτρια στις καλοκαιρινές και πασχαλινές δραστηριότητες (Camp) που οργάνωσε το Κέντρο Υποκριτικής και Αφηγηματικής Τέχνης. Παρακολούθησε σεμινάρια μετάφρασης παιδικής λογοτεχνίας και θεάτρου στη σχολή Metaφραση καθώς και σεμινάρια δημιουργικής γραφής για παιδιά στις εκδόσεις Μεταίχμιο. Έχει κάνει σπουδές πιάνου και ακορντεόν.
-------------------------------------------------------------------

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» το 2017 γιορτάζει την συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης και ανακοινώνει τη λειτουργία επετειακού τμήματος από τον Σεπτέμβριο 2017.