«ΨΕΙΡΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ»

«ΨΕΙΡΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ»
Για παιδιά από 2½ έως 4 ετών
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18:30
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 12:00


Ένα παραμύθι από την ελληνική λαϊκή παράδοση ζωντανεύει με κίνηση και μουσική. Τα παιδιά γίνονται τα ίδια οι ήρωες της ιστορίας που θα ελευθερώσουν την κόρη του βασιλιά και ταξιδεύουν μέχρι να βρουν το κάστρο που εκείνη είναι φυλακισμένη.

Η αφήγηση γίνεται παιχνίδι, το παιχνίδι γίνεται ταξίδι. Σύντροφος στο ταξίδι αυτό είναι η μουσική. Τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα και παράλληλα εξερευνούν τη μελωδία και το ρυθμό στο σώμα και τη φωνή τους μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια που γίνονται ένα με την ιστορία. Παίρνοντας έμπνευση από το παραμύθι, τα παιδιά θα κατασκευάσουν μια χειροτεχνία που θα την πάρουν μαζί τους.


Η ταυτότητα του προγράμματος 

Τίτλος: «Ψείρα στα γένια του βασιλιά»
Σχεδιασμός - υλοποίηση: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Μουσικοί βοηθοί: Βιολί, κιθάρα, μικρά κρουστά και πνευστά όργανα
Διάρκεια: 60'
Πότε: Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18:30
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 12:00
Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Συμμετοχή: 7€ ανά παιδί (ο συνοδός συμμετέχει δωρεάν)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)


Φωτογραφίες από το πρόγραμμα  







Λίγα λόγια για την Ειρήνη Νικολακοπούλου 


Σπούδασε κλασικό βιολί στο Ωδείο Αθηνών και παράλληλα γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα μετά την εισαγωγή της στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική σχολή του ΑΠΘ και παράλληλα συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική εμβαθύνοντας στο παραδοσιακό βιολί. Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο συνεργάζεται ως αφηγήτρια και μουσικός σε παραστάσεις αφήγησης και εκπαιδευτικά προγράμματα. Εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και μουσικός υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα αφήγησης και μουσικοκινητικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Παρακολούθησε τον ετήσιο κύκλο σεμιναρίων «Εκπαίδευση στα Μουσεία» του Παιδικού Μουσείου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε σχήματα παραδοσιακής μουσικής, διδάσκει βιολί σε παιδιά και ενήλικες και εργάζεται σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με κύριους άξονες τη μουσικοκινητική αγωγή, το θεατρικό παιχνίδι και την αφήγηση παραμυθιού.