«Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ»

Ελληνική μυθολογία και θεατρικό παιχνίδι
Για παιδιά 4 ½ - 10 ετών και για μεγάλους
Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18:30 «Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ»
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18:30 «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΡΟΣ»

Όταν ο Ιάσονας έμαθε πως ήταν του βασιλιά το παιδί, πήγε στην Ιωλκό για να πάρει πίσω το θρόνο του πατέρα του. Όμως ο θείος του, ο Πελίας, θα τον έδινε μονάχα αν ο Ιάσονας του ‘φερνε το χρυσόμαλλο δέρας. Και τότε, ο Ιάσονας, όλα τα παλικάρια των Ελλήνων μάζεψε για συντρόφους του. Φτιάξαν καράβι τρανό, που τ’ ονομάσαν Αργώ και ξεκινήσανε για το μεγάλο ταξίδι!


Ελάτε, παιδιά και γονείς, να παίξουμε όλοι μαζί με τον μύθο του «Ιάσονα»! Να τον βοηθήσουμε να φτιάξει το ξακουστό το καράβι του και να γίνουμε σύντροφοι και συνταξιδιώτες του! Να πλάσουμε τον μύθο από την αρχή! Με αυτοσχεδιασμούς, παντομίμα, παιχνίδια ρόλων, λόγου, σωματικής έκφρασης και πολύ κέφι, να του δώσουμε ζωή και να φτιάξουμε την δική μας παράσταση!

Δημιουργικότητα, ανάπτυξη φαντασίας, αυτοπεποίθηση, ομαδικότητα, συνεργασία, αισθητική, εκφραστική και γλωσσική ανάπτυξη αλλά και νέοι φίλοι, είναι λίγα από αυτά που, παιδιά και γονείς, παίρνουν μαζί τους φεύγοντας!


Η ταυτότητα του προγράμματος

Αφήγηση, σχεδιασμός, υλοποίηση εργαστηρίου: Αγγελική Γκόγκου
Διάρκεια: 80'
Πότε:
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, ώρα 12:00 «ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ»
Σάββατο 11 Νοεμβρίου, ώρα 18:30 «Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ»
Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ώρα 18:30 «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΡΟΣ»
Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Απευθύνεται: Σε παιδιά άνω των 4 ½ ετών και σε μεγάλους
Συμμετοχή: 7€ ανά παιδί (ο συνοδός συμμετέχει δωρεάν)


Λίγα λόγια για την Αγγελική Γκόγκου

Αποφοίτησε από το Τμήμα  Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο και συνεργάζεται στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, Είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας «ΜΥΘΟΣ» και ως αφηγήτρια έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ αφήγησης και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και εμψυχώτρια στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Εργάστηκε ως υπεύθυνη πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε παιδικές κατασκηνώσεις και έχει συντονίσει παιδικές θεατρικές ομάδες. Εργάστηκε ως παιδαγωγός στις καλοκαιρινές και πασχαλινές δραστηριότητες (Camp) που οργάνωσε το Κέντρο Υποκριτικής και Αφηγηματικής Τέχνης. Συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα «Ερα Σ ΤΕΧΝΕς». Εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες παιδιών και εφήβων και κατασκευάζει κούκλες για παραστάσεις κουκλοθεάτρου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια  αρχαίου ελληνικού θεάτρου, κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας.