«ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΡΟΣ»

Ελληνική μυθολογία και θεατρικό παιχνίδι
Για παιδιά  4 ½ - 10 ετών και για μεγάλους
Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ώρα 18:30 «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΡΟΣ»

Όταν ο Δαίδαλος, έφυγε από την Αθήνα, πήγε να μείνει στην Κρήτη. Εκεί που, για βασιλιά τους, είχαν τον Μίνωα. Κι ο Μίνωας, ζήτησε από τον Δαίδαλο να του φτιάξει έναν λαβύρινθο. Έναν λαβύρινθο που, κανείς να μην μπορεί να βγει απ’ αυτόν. Μα, σαν ο Δαίδαλος τον τελείωσε, ο Μίνωας, τον φυλάκισε εκεί μαζί με τον γιο του, τον Ίκαρο. Κέρινα φτερά έφτιαξε τότε ο Δαίδαλος. Για να πετάξουν ελεύθεροι μακριά!
 Ελάτε, παιδιά και γονείς, να παίξουμε όλοι μαζί με τον μύθο του «Δαίδαλου και του Ίκαρου»! Να φτιάξουμε μαζί τους τον λαβύρινθο του Μινώταυρου, να περπατήσουμε μέσα σ’ αυτόν και με τα κέρινα φτερά μας, να αποδράσουμε, πετώντας ψηλά στον αέρα! Να πλάσουμε τον μύθο από την αρχή! Με αυτοσχεδιασμούς, παντομίμα, παιχνίδια ρόλων, λόγου, σωματικής έκφρασης και πολύ κέφι, να του δώσουμε ζωή και να φτιάξουμε την δική μας παράσταση!

Δημιουργικότητα, ανάπτυξη φαντασίας, αυτοπεποίθηση, ομαδικότητα, συνεργασία, αισθητική, εκφραστική και γλωσσική ανάπτυξη αλλά και νέοι φίλοι, είναι λίγα από αυτά που, παιδιά και γονείς, παίρνουν μαζί τους φεύγοντας!

Αφήγηση, σχεδιασμός, υλοποίηση εργαστηρίου:
Αγγελική Γκόγκου
Διάρκεια: 80'
Πότε: 
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, ώρα 12:00 «ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ»
Σάββατο 11 Νοεμβρίου, ώρα 18:30 «Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ»
Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ώρα 18:30 «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΡΟΣ»
Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Απευθύνεται: Σε παιδιά άνω των 4 ½ ετών και σε μεγάλους
Συμμετοχή : 7€ ανά παιδί (ο συνοδός συμμετέχει δωρεάν)


Για κρατήσεις θέσεων πατήστε


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)Λίγα λόγια για την Αγγελική Γκόγκου

Αποφοίτησε από το Τμήμα  Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο και συνεργάζεται στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, Είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας «ΜΥΘΟΣ» και ως αφηγήτρια έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ αφήγησης και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εργάζεται στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» ως αφηγήτρια και εμψυχώτρια στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και οικογένειες. Εργάστηκε ως υπεύθυνη πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε παιδικές κατασκηνώσεις και έχει συντονίσει παιδικές θεατρικές ομάδες. Εργάστηκε ως παιδαγωγός στις καλοκαιρινές και πασχαλινές δραστηριότητες (Camp) που οργάνωσε το Κέντρο Υποκριτικής και Αφηγηματικής Τέχνης. Συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα «Ερα Σ ΤΕΧΝΕς» . Εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες παιδιών και εφήβων και κατασκευάζει κούκλες για παραστάσεις κουκλοθεάτρου. Έχει παρακολούθησε σεμινάρια  αρχαίου ελληνικού θεάτρου, κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας.