Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΥ

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 12:00
Παρουσίαση βιβλίου και αφήγηση
Για παιδιά από 4 ετών και άνω και για μεγάλους
Είσοδος ελεύθερη
Το «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου
«Η Νύχτα του Φαντού»
της Αννας Δενδρινού με εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη.
Μια αισιόδοξη γιορτινή ιστορία που μας ζεσταίνει την καρδιά και μας κάνει να πιστέψουμε ότι όλα μπορεί να συμβούν την νύχτα των Χριστουγέννων.



...Έκανε να κρυφτεί, μα του ‘δωσε θάρρος η κουκουβάγια: «Εεε, μικρέ Φαντού! Μην ξεχνάς πως τίποτε δεν είναι πιο δυνατό και πιο γενναίο από σένα!»

Κάθε χριστουγεννιάτικη νύχτα έχει τη δική της ιστορία. Όμως, για τον Φαντού, το μικρό μοναχικό φαντασματάκι του δάσους, εκείνη η νύχτα ήταν μαγική... Ήταν η νύχτα των ευχών.

Η Άννα Δενδρινού μας χαρίζει ένα κλιμακωτό χριστουγεννιάτικο παραμύθι που μας γεμίζει γαλήνη και αισιοδοξία. Κάθε πλάσμα έχει την δική του κρυμμένη δύναμη που την αποκαλύπτει όταν κινδυνεύουν αυτοί που αγαπά. Και οι ευχές, την μαγική Νύχτα των Ευχών είναι απλά το πρόσχημα για να φανερωθούν όλα .

Ο Νίκος Γιαννόπουλος για άλλη μια φορά δημιουργεί έναν ονειρόκοσμο πασπαλισμένο χιόνι, αγάπη, χρυσόσκονη και βαθιά ευαισθησία. Έναν κόσμο που δεν θέλεις με τίποτα να εγκαταλείψεις και διαβάζεις ξανά και ξανά το παραμύθι απολαμβάνοντας την φαντασία του.


Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Η Άννα Δενδρινού γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Απόφοιτη του ΑΤΕΙ Πάτρας, εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια παιδιών με νοητική υστέρηση στο Θ.Π.Κ. «Η Μέριμνα», όπου προσφέρει ακόμη εθελοντικά (θεατρικό παιχνίδι). Είναι απόφοιτος της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια δημιουργικής γραφής παιδικού βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και αφήγησης λαϊκών παραμυθιών (Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, με την Αγνή Στρουμπούλη), σεμινάρια θεατρικής παιδείας (εργαστήρι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – ΝΕ.ΛΕ. Αχαΐας) και εμψύχωσης θεατρικού παιχνιδιού (εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου), τον κύκλο μαθημάτων «Το θέατρο στα σχολεία» με τον Θωμά Μοσχόπουλο, καθώς και ετήσιο εργαστήρι της Σάσας Βούλγαρη. Έως σήμερα συμμετέχει στο εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού της ομάδας του Λάκη Κουρετζή. Βιβλία της: «Αγάπιος τ’ όνομά του», «Ένα ταψί με γεμιστά», «Η Παιχνιδοκλέφτρα», «Μια ευθεία και ένα Ο», «Και ήταν, λέει, ένα όνειρο...», «1.2.3. ... φτου ξελευτερία!»


Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας και από παιδί έχει μια μεγάλη αγάπη, τη ζωγραφική. Ήρωες που γεννιούνταν από τα μολύβια του, αλώνιζαν σκανδαλιάρικα ανάμεσα στα βιβλία και τα τετράδιά του. Μεγαλώνοντας, θέλησε να γίνει πιο σοβαρός, και έτσι σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, αφήνοντας τους παιδικούς του ήρωες πίσω, κλειδωμένους κάπου μέσα στην καρδιά και τα παλιά του τετράδια. Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ, αφού η γυναίκα του και τα παιδιά του βρήκαν το κλειδί και τους ελευθέρωσαν όλους. Από τότε η ζωή του γέμισε πάλι με χρώμα και χαρά. Έκτοτε συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους, εικονογραφεί και μερικές φορές γράφει παιδικά παραμύθια.

ΙSBN: 978-618-5151-43-09 Δέσιμο: σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 32 Μέγεθος: 21 Χ 29 εκ. Ηλικίες: για παιδιά 4+


Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη
Μαιζώνος 20-22, Πάτρα 26223, τηλ. 2610 226453, φαξ 2610 226690
e-mail: kokkiniklosti@gotsis.net.gr