«ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφήγησης, επινόησης και εικονοπλασίας παραμυθιών.

Ο Δήμος Ωρωπού σε συνεργασία με το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» και «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»πραγματοποιούν σε Δημοτικά Σχολεία του Ωρωπού το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ».
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους παραμυθάδες
Γιώργο Ευγενικό και
Βιργινία Κοκκίνου.
Τα παιδιά με οδηγό το παραμύθι και μέσα από διάφορα ερεθίσματα ενεργοποιούν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους και δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες. Τα παιδιά μεταφέρουν σαν σκυτάλη την αρχική ιστορία που γεννήθηκε, από σχολείο σε σχολείο, πότε ως προφορικό λόγο που εμπνέει εικόνες και πότε ως εικόνα που εμπνέει νέες ιστορίες. Το πρόγραμμα φέρνει σε επαφή τα παιδιά με το παραμύθι και παράλληλα αξιοποιεί και αναπτύσσει τη φαντασία και τις γλωσσικές και καλλιτεχνικές δεξιότητες τους.


Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, 2011

Η «ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» υλοποιήθηκε για πρώτη φορά από το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» στο Ρέθυμνο το 2011. Η εκκίνηση της Σκυταλοδρομίας έγινε στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 και συμμετείχαν τα παιδιά της Πέμπτης τάξης (Ε2) του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου με τον δάσκαλό τους Άκη Πετρίδη. Ο αφηγητής Γιώργος Ευγενικός υλοποίησε την πρώτη φάση της εκπαιδευτικής δράσης η οποία συνέχισε και σε άλλα σχολεία του Ρεθύμνου. Η δράση αυτή αποτέλεσε το αντικείμενο της συνεργασίας του «Κέντρου» με το «Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης».

-----------------------------------------
1o Δημοτικό Σχολείο 
Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων,




  

Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αποστόλων

  







Δημοτικό Σχολείο Καλάμου






Δημοτικό Σχολείο Καπανδριτίου








2ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Παλατίων και Σκάλας Ωρωπού






 Δημοτικό Σχολείο Σικαμίνων