«ΈΡΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ»

Για εφήβους και ενήλικες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, ώρα 20:30

Λαβώθηκε ο Έρωτας από το βέλος του κι έγινε μυστικός εραστής της Ψυχής. Κι όταν εκείνος χάθηκε, η Ψυχή τον αναζήτησε μέχρι και στο βασίλειο των νεκρών…  Μα ίσως ξαναβρεθούν μια μέρα και τότε όλα τα βράδια κι όλα τα άστρα κι όλα τα τραγούδια θα 'ναι δικά τους…

Έρωτας στην Ψυχή σαν πρώτη φορά έσμιξε μαζί της.
Η αναθεματισμένη ομορφιά της Ψυχής όμως έκανε την Αφροδίτη να οργιστεί και να παρακαλέσει το γιο της τον Έρωτα, ποτέ άντρας μη λαβωθεί από το βέλος του. Λαβώθηκε ο Έρωτας όμως και γίνεται μυστικός εραστής της Ψυχής. Μα όχι για πολύ...



Σαν χάνεται ο αγαπημένος της, η Ψυχή τον αναζητά μέχρι και στο βασίλειο των νεκρών «και ίσως ξαναβρεθούν μια μέρα και τότε όλα τα βράδια κι όλα τα άστρα και όλα τα τραγούδια θα 'ναι δικά τους».


Το κείμενο της παράστασης είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Απουλήιου «Ο χρυσός γάιδαρος ή οι μεταμορφώσεις» που γράφτηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. και είναι ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα της δυτικής λογοτεχνίας.
Ορφικοί ύμνοι, Ομηρικοί ύμνοι και στίχοι του Τ. Λειβαδίτη, Γ. Σκαρίμπα, Γ. Ρίτσου, Γ. Σεφέρη, Ν. Καρούζου, Π. Νερούδα και άλλων ποιητών συντροφεύουν το μυθολογικό ζευγάρι στις δοκιμασίες τους, στις περιπλανήσεις τους και στο ολοκληρωτικό σμίξιμο.

Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στη 16η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα τον Ιούλιο του 2018.

Επιμέλεια κείμενου - Αφήγηση: Ανθή Θάνου
Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Μακρής


Ταυτότητα παράστασης
Τίτλος: «ΈΡΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ»
Επιμέλεια κείμενου - Αφήγηση: Ανθή Θάνου
Μουσική επιμέλεια:  Αλέξανδρος Μακρής
Απευθύνεται: Σε εφήβους και ενήλικες
Πότε: Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, ώρα 20:30
Διάρκεια: 60 λεπτά
Εισιτήρια: 8€, 6€ πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, φοιτητές.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)