Αφηγήσεις και Παρουσιάσεις στην 16η Διεθνή 'Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

(Εικαστικό της Γεωργίας Λαζάρου)

Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών συμμετέχει στην  16η Διεθνή έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Πέμπτη 9 έως και Κυριακή 12 Μαΐου 2019), με δικό του περίπτερο παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές του και τις εκδόσεις του, αλλά και με αφηγήσεις παραμυθιών και παρουσίαση βιβλίου στην Παιδική και Εφηβική Γωνιά της ΔΕΒΘ.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ – HELEXPO).
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών περιλαμβάνει: 

Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, ώρα 10:00 - 11:00
ΑΙΘΟΥΣΑ 2 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13
ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
«Hasta la vista corazón» «Δείτε την καρδιά»
Παραμύθια της καρδιάς, του σεβασμού και της αγάπης από την Ισπανική προφορική παράδοση. Ένας μαγικός καθρέφτης από την Βαλένθια θα βρει νύφη του Βασιλιά. Ένα σπαθί απ’ το Τολέδο θα φέρει τον σεβασμό. Και ένα δακτυλίδι από την Ανδαλουσία θα κερδίσει την αγάπη.
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός.


Σάββατο 11 Μαΐου 2019 ώρα 20:00-21:00
ΑΙΘΟΥΣΑ 1 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
«Με τα μάτια της καρδιάς. Παραμύθια ομορφιάς και ασχήμιας »
Ένα βιβλίο αναζητά ήρωες και ηρωίδες με «ατέλειες». Τι είναι όμορφο και τι άσχημο; Πόσο μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα τα μάτια της καρδιάς; H πριγκίπισσα Αλταμίρα προσπαθεί να παντρευτεί και η Μαρτίνα Ζοζεφίνα Καταλίνα Κατσαρίδα να βρει τον άντρα το σωστό! Μα ευτυχώς υπάρχει κι η Αγάπη!
Συγγραφή - Αφήγηση:  Μαρία Ζουράρη.
Παρουσίαση Βιβλίου: Γιώργος Ευγενικός, Ανθή Θάνου
Εκδότης: Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.


Κυριακή 12 Μαΐου 2019, ώρα 12:00 – 13:00
ΑΙΘΟΥΣΑ 2 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13
ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
«Η Ζούγκλα των Ζώων
Παραμύθια από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική με μηνύματα για την αγάπη, την δικαιοσύνη, την φιλία, ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα, την φροντίδα της φύσης , τους στόχους και τις αξίες της ζωής. 
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός, Αμάντα Γεραρχάκη, Ανεζούλα Κατσιμπίρη, Βαγγέλης Γονιδάκης,  Βούλα Μανουσαρίδου, Λίλα Πιττά, Μαρίνα Χατζηθεολόγου.
Διδασκαλία - επιμέλεια: Γιώργος Ευγενικός (Εργαστήριο αφήγησης 360°)
Οργάνωση: Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών 


--------------------------

Η Παιδική και Εφηβική Γωνιά της ΔΕΒΘ
Όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς αποτελούν έναν από τους δυναμικότερους πόλους έλξης της ΔΕΒΘ.
 Με βασική προτεραιότητα, από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά, τους εφήβους και τους εκπαιδευτικούς, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης οργανώνει πολλαπλές εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις τόσο της τρέχουσας παραγωγής βιβλίων όσο και καίριων θεμάτων που αφορούν την κοινωνική και σχολική ζωή όλων των συντελεστών της Εκπαίδευσης, τους γονείς και βέβαια, τα ίδια τα παιδιά και τους εφήβους.