Ο Παραμυθοράφτης και ο γέρος αυτοκράτορας / Βιολέτα Σολιδάκη

Την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 έχουμε τη χαρά να ακούσουμε το λαϊκό παραμύθι «Ο Παραμυθοράφτης και ο γέρος αυτοκράτορας» από την αφηγήτρια Βιολέτα Σολιδάκη και τον μουσικό Χρήστο Καρνάβα.

Με σύμμαχο την τεχνολογία, ξεκινάμε την προσπάθεια διάδοσης ιστοριών με βιντεοσκοπημένες αφηγήσεις από το αρχείο του Σπιτιού των Παραμυθιών που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ

«Ο Παραμυθοράφτης» ξεκινάει ένα ταξίδι μακρινό, σε τόπο άγνωστο και μαγικό. Εκεί θα συναντήσει πλάσματα που έχουν ανάγκη τις παραμυθοφορεσιές του και θα του χαρίσουν για αντάλλαγμα, με αγάπη παραμύθια. Σε αυτό το ταξίδι «Ο Παραμυθοράφτης» συναντάει έναν δράκο που έχασε την δύναμή του και ξεθώριασαν τα χρώματά του.
«Ο Παραμυθοράφτης» του ράβει καινούρια φορεσιά και ο δράκος του χαρίζει για αντάλλαγμα μία ιστορία από την Κίνα. Την ιστορία του γέρου αυτοκράτορα. Ήτανε λέει κάποτε ένας γέρος αυτοκράτορας που έψαχνε να βρει διάδοχο του θρόνου. Όχι ανάμεσα στους έμπιστους και στα παιδιά του, αλλά ανάμεσα στους νέους του τόπου. Έδωσε στον καθένα να φυτέψει ένα σπόρο και σε ένα χρόνο θα κρίνει ποιος είναι άξιος για το θρόνο του.
Ένα παραμύθι για την αξία της ειλικρίνειας και της εντιμότητας. Αφήγηση - Στίχοι τραγουδιού: Βιολέτα Σολιδάκη
Μουσική (Σύνθεση - τραγούδι): Χρήστος Καρνάβας Παραμύθια από τις παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»:
- «Ο Παραμυθοράφτης και οι έξι που βγήκαν να κατακτήσουν τον κόσμο!»
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, ώρα 12:00.  Περισσότερα ΕΔΩ
- «Με κουκί και με ρεβύθι, ράβουμε το παραμύθι»
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, ώρα: 12:00. Περισσότερα: ΕΔΩ


ΠΗΓΕΣ

Η πρώτη ιστορία: Ελεύθερη απόδοση από το βιβλίο «Ο Παραμυθοράφτης» της Βιολέτας Σολιδάκη. Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα, 2005.

Η δεύτερη ιστορία: Ελεύθερη απόδοση από το βιβλίο «The Empty Pot: Lub Taig Qhuav/Lub Tais Qhuav». Εκδόσεις: Lao, 2000.

----------------------------

Παραλαμβάνουμε και διαδίδουμε παραμύθια από την λαϊκή προφορική παράδοση! Κάντε εγγραφή στο κανάλι του Σπιτιού των Παραμυθιών στο Youtube κάνοντας κλικ εδώ:  https://bit.ly/2WujRfI