Μαρτίνα, η όμορφη κατσαριδούλα / Μαρία Ζουράρη

Στις 28 Μαρτίου 2020 αναρτήθηκε στο κανάλι μας στο Youtube το παραμύθι από την προφορική παράδοση της Κούβας, «Μαρτίνα, η όμορφη κατσαριδούλα» με την αφηγήτρια Μαρία Ζουράρη και την μουσικό  Ελένη Σδόγκου. 
Ένα παραμύθι για την αξία να είσαι πάντα ο εαυτός σου.

Με σύμμαχο την τεχνολογία, ξεκινάμε την προσπάθεια διάδοσης ιστοριών με βιντεοσκοπημένες αφηγήσεις από το αρχείο του Σπιτιού των Παραμυθιών που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ



Η Μαρτίνα Ζοζεφίνα Καταλίνα Κατσαρίδα είναι πεντάμορφη και είναι η ώρα της να διαλέξει γαμπρό. Λίγο πριν καταφθάσουν οι μνηστήρες, η γιαγιά της της δίνει μια χρυσή συμβουλή για να μην κάνει λάθος, κι ένα φλιτζανάκι με καφέ. Θα χρειαστούν, βέβαια, περισσότερα από ένα, φλιτζάνια καφέ, αλλά τελικά η Μαρτίνα θα βρει τον άντρα τον σωστό και θα μάθει την αξία του να είσαι πάντα ο εαυτός σου.

Αφήγηση: Μαρία Ζουράρη 
Μουσική: Ελένη Σδόγκου 

Αφήγηση που πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, Ωρα 20:00.
Περισσότερα ΕΔΩ


ΠΗΓΗ
Ελεύθερη απόδοση από το βιβλίο «Με τα μάτια της καρδιάς» Παραμύθια ομορφιάς και ασχήμιας από την παγκόσμια παράδοση της Μαρίας Ζουράρη.
Εκδόσεις: Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, 2018