Αφηγήσεις και Παρουσιάσεις στην 18η Διεθνή 'Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών συμμετέχει στην 18η Διεθνή έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Πέμπτη 25 έως και Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021), με δικό του περίπτερο παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές του και τις εκδόσεις του, αλλά και με αφηγήσεις παραμυθιών και παρουσιάσεις βιβλίων στην Παιδική και Εφηβική Γωνιά της ΔΕΒΘ.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ – HELEXPO).
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών περιλαμβάνει:ΠΕΜΠΤΗ 25 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021. ΩΡΑ 09:00-10:00
ΑΙΘΟΥΣΑ 1 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 / ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ


«1821 ανεπίσημα»
Πίσω από τα ονόματα, πίσω από αποφάσεις μεγάλες, συγκρούσεις, μάχες και πρωτόκολλα βρίσκονται οι χαρακτήρες. Βρίσκονται στιγμές καθημερινότητας μεγάλες και μικρές, ευτράπελες και σοβαρές, δραματικές και τραγικές. Μα πάνω απ’ όλα, βρίσκονται οι άνθρωποι. Γνωστοί και άγνωστοι αγωνιστές. Αυτές τις ιστορίες θα ακούσετε: που η ιστορία τις αποτύπωσε με μικρά γράμματα. Ανεπίσημα.
Αφήγηση, έρευνα, επιμέλεια: Γιώργος Ευγενικός

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: 
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΕΒΘ

-----------------------------------------------------------------------------ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021. ΩΡΑ 20:00-21:00


ΑΙΘΟΥΣΑ 1– ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Φιλιά που αλλάζουν τη ζωή»
Συγγραφέας: Μαρία Βλαχάκη / Αφήγηση: Σμαράγδα Αποστολάτου
Ιστορίες ηρώων και ηρωίδων που το φιλί καθορίζει την πορεία τους και αλλάζει με κάποιον τρόπο τη ζωή τους. Ονειρεύονται το φιλί, το διεκδικούν με γενναιότητα και παλεύουν για να το κρατήσουν. Τους είναι αδύνατον να το ξεχάσουν. Ταξιδεύουν και ζουν περιπέτειες για να το βρουν, περνούν από δύσκολες δοκιμασίες με κίνδυνο τη ζωή τους για να το πάρουν πίσω, μεταμορφώνονται.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Τα χρυσά ροδάκινα της αγάπης»
Συγγραφέας: Εύη Γεροκώστα / Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός
Παραμύθια του κόσμου για της αγάπης τις χαρές, τους καημούς και τα πολλά πρόσωπα, παραμύθια για αγάπες που χάνονται και κερδίζονται ξανά, για τη μνήμη και τη λήθη του έρωτα, κι ένα τελευταίο, για τον παραμυθά που τα αφηγείται.
Για παιδιά από 7 ετών, εφήβους και ενήλικες.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΕΒΘ

-----------------------------------------------------------------------------

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021.


QR CΟDE: ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌΣ ΠΕΡΊΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ

«Ο Μαγεμένος μάγος»
Η Λήδα προσπαθεί να λύσει τα μάγια του Μαγεμένου Μάγου. Το κορίτσι θα επισκεφτεί διάφορα σημεία της πόλης για να μαζέψει τα κομμάτια από το ξόρκι. Ακολουθήστε τη Λήδα σε μια διαδραστική περιπέτεια γεμάτη αφηγήσεις και όμορφους προορισμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Θα καταφέρουμε άραγε όλοι μαζί να ενώσουμε τα κομμάτια και να λύσουμε τα μάγια του «Μαγεμένου Μάγου»;

Η ιστορία του  «Μαγεμένου Μάγου» ξεδιπλώνεται σε έναν αφηγηματικό περίπατο  στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου οι συμμετέχοντες, σκανάροντας με το κινητό τους έναν κωδικό QR Code ακούν την ιστορία και ανακαλύπτουν το επόμενο αφηγηματικό σημείο μέσα στη πόλη που θα πρέπει να επισκεφτούν για να ακούσουν την συνέχεια της ιστορίας. 

Η αρχή της ιστορίας θα είναι διαθέσιμη από Παρασκευή 26 Νοεμβρίου εδώ:
magemenosmagos.wix.com/home


ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021. ΩΡΑ 14:00 15:00
ΑΙΘΟΥΣΑ 2 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13
ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Ο Μαγεμένος μάγος»
Σας περιμένουμε στην 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ιστορία της Λήδας και του Μαγεμένου Μάγου σε μια αφηγηματική παράσταση!


Σχεδιασμός - Κείμενο:
Σέβη Ξεΐνη

​Καλλιτεχνική Επιμέλεια Παράστασης - Ηχογραφημένων Αφηγήσεων:
Γιώργος Ευγενικός

Επιμέλεια Ηχογραφήσεων:
Δήμητρα Τσιότρα

Επιμέλεια Κειμένου:
Κατερίνα Θεοδώρου, Πετρίνα Καρυδιά, Μακρίνα Μιχαηλίδου, Πόπη Νάκου

Αφηγήσεις:
Νίνα Βελισσαρίδου, Χριστίνα Βερβερίδου, Μάριος Βουτηράκης, Κατερίνα Θεοδώρου, Στέλλα Καρασμάνογλου, Πετρίνα Καρυδιά, Μακρίνα Μιχαηλίδου, Πόπη Νάκου, Σέβη Ξεΐνη, Στέλλα Στιβαχτάρη, Κατερίνα Τζανάκη, Στέλλα Τσατσαρώνη, Δήμητρα Τσιότρα, Κωνσταντίνα Φιλιπποπούλου, Λεία Χατζοπούλου

Γραφιστική επιμέλεια:
Σέβη Ξεΐνη
 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: 
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΕΒΘ


ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ
Περίπτερο 13
Stand 33