«Ο μαγικός αυλός»

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ: Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, Ώρα 11:00
ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, Ώρα 11:00
(Για παιδιά 3 έως 5 ετών και τους συνοδούς τους)


Μια συμβολική ιστορία για την αγάπη, τη συνεργασία, το καλό και το κακό.

Η πασίγνωστη όπερα του Β.Α. Μότσαρτ ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών σαν ένα διαδραστικό παραμύθι, γεμάτο ήχους και μουσική, αλλά και πολύ παιχνίδι. Οδηγός σ αυτό το μαγικό ταξίδι θα είναι η αφηγήτρια Σοφία Λουκά και η μουσικός Μάρα Καίσαρη.

Λίγα λόγια για την ιστορία
Κάποτε, λένε ζούσε ένα αγόρι, ο Ταμίνο, που πάλευε με τέρατα και δράκους… Μέχρι που μια μέρα, ένα τεράστιο φίδι παραλίγο να τον νικήσει. Και η ιστορία ίσως τέλειωνε εδώ. Όμως, ο Ταμίνο δε νικήθηκε. Συντροφιά με ένα παράξενο πλάσμα, τον πουλολόγο Παπαγκένο μισό πουλί-μισό άνθρωπο, ο Ταμίνο πέρασε από μαγικά βασίλεια, το βασίλειο του σκότους, όπου βασιλεύει η βασίλισσα της Νύχτας, το βασίλειο του Ήλίου, όπου βασιλεύει ο μάγος Ζαράστρο και το βασίλειο της Σοφίας, στο οποίο ζει ένα φοβερό τέρας που φυλά τα στοιχεία της φύσης. Και όλα αυτά για να βρει την αγάπη στα μάτια της πριγκίπισσας Παμίνα.

Τα παιδιά θα έχουν ενεργή συμμετοχή στην ιστορία. 
Θα γνωρίσουν μουσικά όργανα, θα  εξερευνήσουν το ρυθμό μέσα από το τραγούδι και την κίνηση, θα γίνουν τα ίδια οι ήρωες της ιστορίας. Θα παλέψουν με φοβερά τέρατα, θα παίξουν τα μαγικά κουδουνάκια για να σώσουν τον ήρωα, θα λύσουν γρίφους και θα αποφασίσουν τα ίδια το τέλος. Ποιος θα νικήσει; Το καλό ή το κακό; Η αγάπη ή ο θυμός;

 -----------------------------------------------

Η ταυτότητα της παράστασης

Τίτλος: «Ο μαγικός αυλός»

Αφήγηση: Σοφία Λουκά

Μουσική: Μάρα Καίσαρη

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιώργος Ευγενικός

Οργάνωση: Ομάδα  ΜΥΘΟΣ

Που: «Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς»

Διεύθυνση: Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα ΤΚ 11743

Απευθύνεται: Σε παιδιά από 3 έως 5 ετών και τους συνοδούς τους

Διάρκεια: 60 λεπτά 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)

Φωτογραφίες από το πρόγραμμα

































---------------------------------------------------------------------------------------------

 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Η χρήση μάσκας για τους θεατές είναι υποχρεωτική. Επίσης υποχρεωτική είναι κατά την είσοδο στον χώρο η επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.
Για τους ανήλικους είναι απαραίτητη η δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.