«Ιστορίες τολμηρών εραστών» Βοκάκιου


Μια ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στους έρωτες τολμηρών εραστών, μας περιμένει στο ζεστό χώρο του «Σπιτιού των Παραμυθιών». Θα μεταφερθούμε  στην εποχή του Μεσαίωνα και θα ακούσουμε ιστορίες, γεμάτες ερωτική ορμή, γέλιο και φάρσα, αναγκαία συστατικά της ζωής… Ικανά να νικήσουν την αρρώστια, το θάνατο και τον ίδιο το χρόνο... Κι όλα μέσα σε ένα Δεκαήμερο, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1353, χαρίζοντας στο Βοκάκιο την αιωνιότητα. "Δέκα ημέρες γεμάτες ιστορίες επίκαιρες... Ιστορίες γραμμένες ακριβώς την περίοδο που η όμορφη πόλη της Φλωρεντίας είχε χτυπηθεί ανεπανόρθωτα από την πανώλη.
«Αν η θλίψη γειτονεύει με την επιθυμία, οι συμφορές σκορπούν σαν έρχεται η χαρά» έγραφε και τέτοιες σκέψεις μέσα σε κάποιες  τολμηρές αφηγήσεις του, θα μοιραστούμε στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς».

Ακούμε  ερωτικές ιστορίες από την Βιολέτα Σολιδάκη με μουσική συνοδεία του Βασίλη Ματζουράκη και απολαμβάνουμε αρωματικό τσάι.

-------------------------------------------------

ΠΗΓΕΣ
Βοκάκιος (1993) Δεκαήμερον. Μετάφραση Κοσμάς Πολίτης. Αθήνα: Γράμματα 

-------------------------------------------------

Χρήσιμες Πληροφορίες

- Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και έχει διάρκεια 60 λεπτά.
- Χαλιά και μαξιλάρια θα αντικαταστήσουν τα καθίσματα. Προβλέπεται περιορισμένος αριθμός καθισμάτων.
- Θα προσφερθεί τσάι

Εισιτήρια
Είσοδος: 10€ 
8 € φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μέλη του "Σωματείου Επαγγελματιών Αφηγητών-Ιστορητών Ελλάδας"
(Συμπεριλαμβάνεται και το τσάι)
                
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ
Για κρατήσεις θέσεων πατήστε  ΕΔΩ



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)

---------------------------------------------------------------------------------------------

 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Η χρήση μάσκας για τους θεατές είναι υποχρεωτική. Επίσης υποχρεωτική είναι κατά την είσοδο στον χώρο η επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης  ή rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.
Για τους ανήλικους είναι απαραίτητη η δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.