Τα ξωτικά του τόπου μας

Έκδοση βασισμένη σε λαϊκές αφηγήσεις ή «παραδόσεις» από όλο τον ελληνικό χώρο.


Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη νέα έκδοση που πραγματοποιείται από την Αρτέον Εκδοτική με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης & Διάδοσης Μύθων & Παραμυθιών
Πρόκειται για ένα βιβλίο που επιμελήθηκε ο ερευνητής εθνογραφίας, βραβευμένος από το Λαογραφικό Αρχείο της Ακαδημίας Αθηνών, Γιώργος Σπέης, με εικονογράφηση του Πρόδρομου Μάνου και της Αρτέον. Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα της επίπονης και μακρόχρονης ερευνητικής εργασίας του συγγραφέα πάνω σε ανέκδοτο αρχειακό υλικό από το Ψηφιακό Αποθετήριο Λαϊκών Παραδόσεων του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών . Η έκδοση βασισμένη σε λαϊκές αφηγήσεις ή «παραδόσεις» από όλο τον ελληνικό χώρο αποτελεί μια πλήρη παρουσίαση των ξωτικών του τόπου μας. 

Η απομάγευση του σύγχρονου κόσμου μας έχει συντελεστεί εδώ και καιρό και τα ξωτικά έχουν εκδιωχθεί από τις ανθρώπινες κοινωνίες. Έλειψε έτσι ο σεβασμός, αλλά και ο φόβος που προστάτευε ορισμένους τόπους, τα ενδιαιτήματά τους, όπως ιερά δέντρα και δάση, από τους καταπατητές και καταστροφείς τους.

Ο μεγάλος όγκος των πληροφοριών για τα φανταστικά όντα που είναι συγκεντρωμένα στην έκδοση και κατοικούν στο σύμπαν των παραδοσιακών ανθρώπων, τα μυθικά πρόσωπα, οι τόποι και τα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος, αποδίδονται αβίαστα στον σύγχρονο αναγνώστη χάρη και στην καλαίσθητη εικονογράφηση, καθιστώντας το βιβλίο ένα εξαιρετικά ευχάριστο ανάγνωσμα.

Περιλαμβάνει 72 εικονογραφημένες σελίδες και 50 εικονογραφήσεις ξωτικών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η εικονογράφηση στηρίχτηκε στην παραδοσιακή ζωγραφική, χωρίς να αγνοεί τη σύγχρονη εικαστική γλώσσα, λαμβάνοντας πάντα υπ' όψιν την εξοικείωση του κοινού με την αναπαράσταση φανταστικών όντων μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, το διαδίκτυο και τον κινηματογράφο. Πρωτότυπη και τολμηρή, διακρίνεται για τη σαφήνεια των μορφών των φανταστικών όντων και του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος που αποτελούσε το ενδιαίτημά τους.

Προλογίζει ο Ευάγγελος Θ. Καραμανές, Διευθυντής Ερευνών, Διευθύνων το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.Η ταυτότητα του Βιβλίου

Σελίδες: 72
Σκληρό Εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5517-06-9
Διάσταση: 22 x 24 εκ.
Σειρά: Αέρας
Kατηγορία: Εικονογραφημένη Μελέτη
Έκδοση: Αρτέον Εκδοτική www.e-arteon.gr
Με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης & Διάδοσης Μύθων & Παραμυθιών