Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης ανεβαίνει σ' ένα τρένο και μιλάει για τη μνήμη.H Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης ανεβαίνει σ' ένα τρένο και μιλάει για τη μνήμη.

Θέλουμε να αφηγούμαστε αυτές τις ιστορίες για να μην ξεχαστούν και για να θυμίζουν σε όλους ότι αξίζουμε μια καλύτερη κοινωνία. Θέλουμε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης για να γιορτάζουμε τη μνήμη, γιατί δε θέλουμε να ξεχάσουμε, δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Γιατί είναι ευθύνη όλων να φροντίζουμε τις ζωές μας.

Τα τραγούδια κι οι ιστορίες τους είναι η δύναμη μας. Πόσο πόνο μπορεί να χωρέσει ένα τραγούδι και πόσο θυμό; Ποια είναι η ουσία για τη ζωή μας και ποια η εξουσία;

Ιστορίες - ροκ τραγούδια 
Ιστορίες- ροκ τραγούδια για την εξουσία που χάνει τις αξίες της και τα ιδανικά της αλλά και ιστορίες- τραγούδια με ζώα που δείχνουν έναν άλλο τρόπο να συνυπάρχουμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Θα αφηγηθούμε την ιστορία που αφηγούνται τα τραγούδια λίγο πριν και λίγο μετά.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, ώρα 19:00 στο Σπίτι των Παραμυθιών- Το Μουσείο Αλλιώς.

Γυναίκες του νταλκά 
Γυναίκες γνωστές μα ταυτόχρονα άγνωστες.
Μάνες , αδερφές, μούσες, ερωμένες...
Γυναίκες χιλιοτραγουδισμένες που τα ονόματα τους στοίχειωσαν τα ρεμπέτικα πάλκα.
Ιστορίες γυναικών μέσα από τα ρεμπέτικα τραγούδια υπο τη συνοδεία φωνών και οργάνων

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, ώρα 20:00 στο Σπίτι των Παραμυθιών- Το Μουσείο Αλλιώς.Το 2010 για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Αθήνα. Από τότε, κάθε χρόνο, αυτή η μέρα είναι μία ακόμα αφορμή για να πούμε ιστορίες, για να γιορτάσουμε την προφορικότητα, να μοιραστούμε μνήμες και να τις παραδώσουμε ο ένας στον άλλον ώστε να συνεχίσουν την αέναη πορεία τους μέσα στον χρόνο.

Διαβάστε για την ιστορία του θεσμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης» ΕΔΩ