Π 3,14: «Ιστορίες σοφίας, κρίσης και απόκρισης»

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, ώρα 20:30
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
(Για ενήλικες, εφήβους και παιδιά από οκτώ ετών και άνω)


Ένας κύκλος κλείνει άλλος ανοίγει, πολλοί μας περιμένουν. Ο κύκλος του ζενίθ και του ναδίρ, της σοφίας, της αγάπης, του κουμπιού, του ονείρου, της ζωής και του θανάτου. Ο κύκλος με την κιμωλία. Κύκλοι που χωρίζουν, συνδέουν, διακόπτουν, περιπλέκουν. Ιστορίες ζυμωμένες με χαλβά και με σεβντά από μέρη ξακουστά της Ανατολής και του Βορά. Νύχτες του πολικού αστέρα και 1001 νύχτες.
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός
Μουσική: Μάρα Καίσαρη



Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικίες: Για ενήλικες, εφήβους και παιδιά από οκτώ ετών και άνω

Πότε: Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Ώρα: 20:30

Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»

Πλατεία Κύπρου & Θουκυδίδου 54, Αγ. Δημήτριος, Αθήνα ΤΚ 173 43 Χάρτης


Είσοδος: 8€,
- Οικογενειακά 3 ατόμων 20€. Για κάθε επιπλέον μέλος 6€
- 7€ : Άνεργοι, Μέλη «Σωματείου Επαγγελματιών Αφήγησης-Ιστόρησης Ελλάδας», Σχολή Aφηγηματικής Τέχνης.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΔΩ 


Πληροφορίες:  6971727309 / afigisi@gmail.com



ΠΗΓΕΣ

Ιστορίες να σκεφτείς, Χόρχε Μπουκάι, εκδ. Opera 2007
Ο κύκλος με τη κιμωλία στον Καύκασο -Θρύλος σε πέντε πράξεις, Μπέρτολτ Μπρεχτ, μετ. Οδυσσέας Ελύτης, Εταιρεία Σπουδών Σχολής Μωραΐτη, Αθήνα 1974
Λαϊκές ιστορίες της Βεγγάλης, Lal Behari Dey, Macmillan and Co, 1883.
Παραμυθόφωνο, paramythofono.blogspot.com, Μαρία Βλαχάκη, ημερ. προβολής 20/2/2021
Αρχείο πέρση αφηγητή Αμιρ Μιρζάϊ, 2016.




-----------------------------------------------------------------------

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2023 στο Σπίτι των Παραμυθιών- Το Μουσείο Αλλιώς ΕΔΩ






-----------------------------------------------------------------------


Λίγα λόγια για τους συντελεστές



Γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι  αφηγητής, επιμελείται παραστάσεις, σχεδιάζει και υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα,  εκπαιδευτικά προγράμματα  για ενήλικες και παιδιά, με θεματικούς άξονες το παραμύθι και την αφηγηματική τέχνη. 
Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και
Παραμυθιών» , της Γιορτής Παραμυθιών Κέας και του Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας.
Δάσκαλος και διευθυντής της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Αφηγείται ιστορίες  από τη λαϊκή προφορική παράδοση, τη μυθολογία, ιστορίες βιωματικές και μαρτυρίες από τη σύγχρονη εποχή. Με τις ιστορίες του έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα την Κύπρο και το εξωτερικό. Έχει αφηγηθεί σε Φεστιβάλ, Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Λέσχες αφήγησης, Σχολεία, Ιδρύματα, στο Ραδιόφωνο την Τηλεόραση κ.αλ 
Tον Απρίλιο του 2020 δημιούργησε το «Παραμυθόφωνο», μία πλατφόρμα ηχογραφημένων παραμυθιών (podcast). Απευθύνεται σε ακροατές όλων των ηλικιών και από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του είναι πρώτο στην κατηγορία του, στις προτιμήσεις των ακροατών στην Ελλάδα και ακούγεται σε 105 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Έχοντας ως στόχο τη συνθετική προσέγγιση της τέχνης και του λόγου αναζητά διαρκώς νέες μεθόδους που προάγουν την αφηγηματική τέχνη.
Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κούν. Ως ηθοποιός από το 1988 έχει παίξει σε  θεατρικές παραστάσεις  σε θέατρα όλης της Ελλάδας και του Εξωτερικού στον  κινηματογράφο  και την τηλεόραση. Το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

https://evgenikos.blogspot.com/


Μάρα Καίσαρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία έξι ετών στο Εθνικό Ωδείο Ν. Ηρακλείου (τάξη Γ. Γοργογιάννη). 
Αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών από την τάξη του πιανίστα και συνθέτη Παύλου Βεντούρα λαμβάνοντας Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί
και Α΄Βραβείο και Πτυχίο Φυγής. 
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Απόφοιτη της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο συνεργάζεται ως συνθέτης και πιανίστα σε παραστάσεις αφήγησης και εκπαιδευτικά προγράμματα. 
 Διδάσκει μουσική στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και πιάνο στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Μουσικό Κουτί». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και δίδαξε πιάνο στο Κοινωνικό Ωδείο. Έχει πάρει μέρος σε συναυλίες πιάνου, μουσικής δωματίου και θεατρικές παραστάσεις εντός και εκτός Αθήνας. Συμμετείχε στη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Ρωμανού Γεροδήμου, «Essence», βασισμένη στην πραγματεία του πιανίστα Paul Badura Skoda. 
Συνθέτει μουσική για την πλατφόρμα ηχογραφημένων παραμυθιών (podcast) «Παραμυθόφωνο», πρώτο στην κατηγορία του στις προτιμήσεις των ακροατών στην Ελλάδα, που ακούγεται σε 105 χώρες σε όλο τον κόσμο.