Το παιχνίδι αλλιώς [Ομάδες Art Play] - Ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας


Από το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2024 και κάθε Σάββατο έως τις 30 Νοεμβρίου στις 11:00 θα λειτουργεί στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» εργαστήριο Art Play  με την Αγγελική Σαρακινού. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 και 7-10 
Ο πρώτος κύκλος του εργαστηρίου θα είναι διάρκειας δύο μηνών, τα Σάββατα 5,12,19 Οκτωβρίου, 2,9,16,23,30 Νοεμβρίου 2024 . Θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι εργαστηρίων με διάφορες θεματικές. 
Συνάντηση ενημέρωσης και εγγραφές 21 Σεπτεμβρίου 2024, Ωρα 11:00


Σε κάθε συνάντηση πατάμε σε χνάρια μουσικά, εξερευνούμε σημάδια χρωματιστά κάποιες φορές περνάμε γέφυρες χέρι χέρι, άλλες μπροστά σε καθρέφτες δοκιμάζουμε μάσκες και στολίδια και άλλες με ένα παραμύθι αγκαλιά ξεκινάμε μια φορά σκοτώνουμε δράκους, κερδίζουμε δώρα, συναντάμε μαγικούς βοηθούς και στο τέλος όλοι έχουμε περάσει καλυτέρα.

Στόχος: Έκφραση , αλληλεπίδραση, συνεργασία, γνωριμία με τον εαυτό μας

Δρόμος: Η τέχνη

Οδηγός: Το παιχνίδι

Εργαλεία: Πινέλα, καπέλα, χαρτιά ,μολύβια, πηλός, ρυθμός ,μελωδίες και πάνω απ’ όλα παραμύθια και ιστορίες !

Ηλικίες:  4-6 και 7-10 

Πότε: Σάββατο 5,12,19 Οκτωβρίου, 2,9,16,23,30 Νοεμβρίου 2024 

Ώρα: 11:30 με 12.30

Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»

Πλατεία Κύπρου & Θουκυδίδου 54, Αγ. Δημήτριος, Αθήνα ΤΚ 173 43 Χάρτης


Δίμηνη συνδρομή: 100€

Για τα αδελφάκια προβλέπεται έκπτωση 20% (80€)

Πολύτεκνοι, άνεργοι, 20% (80%)


Για όσους παρακολουθήσουν παράλληλα και το εργαστήριο μουσικοκινητικής που πραγματοποιήται κάθε Δευτέρα 18:00-19:00 με την Ειρήνη Νικολακοπούλου θα έχουν έκπτωση 30% και στα δύο εργαστήρια. Περισσότερα για το εργαστήριο μουσικοκινητικής μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ




Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. 

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: 6936785039 ή 2104313332

Συνάντηση ενημέρωσης και εγγραφές 21 Σεπτεμβρίου 2024, Ωρα 11:00




 Λίγα λόγια για την Αγγελική Σαρακινού

Η Αγγελική Σαρακινού γεννήθηκε  στην  Αθήνα, 29 Μαίου του 1975.Από νωρίς κατάλαβε ότι της αρέσει να φτιάχνει ιστορίες με ότι υλικό βρεθεί μπροστά της. Είναι εμψυχώτρια  εικαστικού, θεατρικού και αφηγηματικού παιχνιδιού( art play) και αφηγήτρια  παραμυθιών(story teller).Έχει σπουδάσει  σχέδιο και την κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος στο  ΙΕΚ  ΜΟΚUΜΕ, είναι  απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» και έχει εκπαιδευτεί ως εμψυχώτρια παιχνιδιού, στον βιωματικό κύκλο σπουδών του εργαστηρίου «Κόκκινη Κλωστή». Επίσης  έχει σπουδάσει σύγχρονο  τραγούδι στο  «Εθνικό Ωδείο» και έχει παρακολουθήσει το εργαστήρι κατασκευής κούκλας του «Κέντρου Σπουδών Λαϊκού θεάτρου».  Έχει μαθητεύσει  δίπλα σε  καταξιωμένους ζωγράφους, συγγράφεις, μουσικούς και ανθρώπους του θέατρου εξελίσσοντας συνεχώς της δουλειά και την προσωπικότητά της. 
Το 2010 κέρδισε  στον 5ο πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής και αφήγησης παραμυθιού (5ο story telling festival) του Μ. Πολυτεχνείου το Α΄ βραβείο με  το παραμύθι  της  «Η Κουταλού και ο καλικάντζαρος της πιπερόριζας»  
Το 2011 το διήγημα της   «Μαύρες Τζούρες  Αγνής Φαντασίας»  κέρδισε το β΄  βραβείο διηγήματος  στον ΚΘ΄ Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό  που διοργανώνει ο ιστορικός, Φιλολογικός  Σύλλογος  Παρνασσού.
Το 2013 κέρδισε το Γ΄ Βραβείο με το διήγημα, «Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ο λύκος»  στον Διαγωνισμό του περιοδικού Fridge.gr  με  θέμα: Ένα παραμύθι για μεγάλους.
Το 2015 οι εκδόσεις Οσελότος συμπεριέλαβαν στην 3η συλλογή  το παραμύθι της «Η  περιπλάνησή ενός σπόρου». Την επόμενη χρονιά  έγραψε το  θεατρικό έργο, «Ένας σπόρος ακροβάτης», που βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι.   
Το 2016 δημιούργησε ένα δικό της πρόγραμμα αφηγηματικού παιχνιδιού και  πρώτη φορά το παρουσίασε στο Μουσείο  Παιδικής  Τέχνης με μεγάλη επιτυχία. 
Συνεργάζεται  με «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το μουσείο Αλλιώς», με σχολεία, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εργαστήρια  ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα κ.α. Η αφήγηση και η γραφή είναι αναπόσπαστο  κομμάτι της καθημερινότητας της  και οι μεγάλες της αγάπες.
Όπως συνηθίζει να λέει,  κάθε φορά που ερχόμαστε  σε επαφή με μία τέχνη ανοίγουμε ένα παράθυρο με καινούρια θέα.