«Το όνειρο του παιδιού είναι η Ειρήνη». Οικογενειακό Πρόγραμμα / Αφήγηση και Καλλιτεχνική Δημιουργία

 Το όνειρο του παιδιού είναι η Ειρήνη (Ρίτσος) – Ηρώ Κωνσταντοπούλου: Ένα κορίτσι με ένα όνειρο

Σας προσκαλούμε στο Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, στις 18:00 σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που περιλαμβάνει δύο μέρη: αφήγηση και δημιουργία καλλιτεχνικής αφίσας. Μέσα από την αφήγηση της ιστορίας της ηρωίδας Ηρώς Κωνσταντοπούλου, κρατάμε ζωντανό το όνειρο  κάθε παιδιού  να ζει και να μεγαλώνει σε έναν ειρηνικό κόσμο και το αποτυπώνουμε με τα  πινέλα μας στο χαρτί, δημιουργώντας τη δική μας αφίσα ειρήνης.
Μια μοναδική ευκαιρία για γονείς και παιδιά να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί, και για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι για την ειρήνη!

Σας περιμένουμε με ενθουσιασμό!


Μέρος Α': Αφήγηση της αληθινής ιστορίας της Ηρώς Κωσταντοπούλου

Η Ηρώ Κωστοπούλου ήταν ένα μικρό κορίτσι με μεγάλα όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο. Γεννημένη σε μια εποχή γεμάτη πόλεμο, βρέθηκε αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα της βίας και της αδικίας. Το όνειρο της ήταν η ειρήνη και η ελευθέρια στη χώρα της  μέχρι τελευταία στιγμή

Η ιστορία της μας θυμίζει πως ακόμα και σε εποχές απόγνωσης, υπάρχουν άνθρωποι που δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους. Η Ηρώ ενσαρκώνει το όνειρο κάθε παιδιού: έναν κόσμο όπου η ειρήνη είναι ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο.

Θυμόμαστε και γιορτάζουμε την απελευθέρωση της χώρας μας με έναν άλλο τρόπο ! Η ιστορία της Ηρώς γίνεται έμπνευση για μικρούς και μεγάλους. Κρατάμε ζωντανό το όνειρο  κάθε παιδιού  να ζει και να μεγαλώνει σε έναν ειρηνικό κόσμο και το αποτυπώνουμε με τα  πινέλα μας στο χαρτί.

 

Μέρος Β': Εργαστήριο – Καλλιτεχνική Αφίσα «Η Ειρήνη είναι...»

Μετά την αφήγηση της ιστορίας της Ηρώς, γονείς και παιδιά  συμμετέχουν σε ένα δημιουργικό εργαστήρι όπου θα σχεδιάσουν τη δική τους καλλιτεχνική αφίσα με θέμα "Η Ειρήνη είναι...". Στο εργαστήριο αυτό, θα δουλέψουν μαζί για να αποτυπώσουν τι σημαίνει η ειρήνη για τους ίδιους.

Μέσα από χρώματα, σχήματα και σύμβολα, οι συμμετέχοντες θα εκφράσουν την προσωπική τους αντίληψη για την ειρήνη. Η ειρήνη είναι ό,τι κάθε παιδί ονειρεύεται – και μέσα από αυτό το εργαστήριο, τα όνειρα των παιδιών θα πάρουν μορφή και χρώμα.

Το εργαστήριο είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε  μαζί με τα παιδιά μας και να τα αφουγκραστούμε. Η δυνατή ιστορία της Ηρώς  γίνεται αφετηρία ώστε μικροί και μεγάλοι να     αναλογιστούμε το θέμα των παιδιών που σήμερα βιώνουν ένα πόλεμο. 


Αφήγηση - υλοποίηση εργαστηρίου: Αγγελική Σαρακινού



Πότε: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, στις 18:00

Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»

Πλατεία Κύπρου & Θουκυδίδου 54, Αγ. Δημήτριος, Αθήνα ΤΚ 173 43 Χάρτης

Διάρκεια: 1ωρα και 15 λεπτά περίπου!

Είσοδος:8€,
- Οικογενειακά 3 ατόμων 20€. Για κάθε επιπλέον μέλος 6€


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΔΩ 


Πληροφορίες:  6971727309 / afigisi@gmail.com