Σεπτέμβριος 2017

Εάν κι εσείς πιστεύετε πως η παπαγαλία
είναι η μόνη μέθοδος για τη μυθολογία,
ελάτε να σας δείξουμε κι έναν άλλον τρόπο,
να διώξουμε απ' την ψυχή τον φόβο και τον κόπο!
Να δείτε και ν' ακούσετε, με χιούμορ, φαντασία,
ηρώων κατορθώματα απ' τη μυθολογία,
να παίξετε, να φτιάξετε, να ευχαριστηθείτε...
ήτανε καταπληκτικό!!! στο τέλος να μας πείτε!!!

Γι' αυτό μη χάνετε στιγμή, τρέξτε για τις κρατήσεις
αφού για να ´σαι ο τυχερός, θα πρέπει να το ζήσεις!


Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένοι στην Ελληνική Μυθολογία με αφηγήσεις μύθων, εργαστήρια για παιδιά και σεμινάριο για μεγάλους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 


ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ
Για παιδιά άνω των 5 ετών και για μεγάλους
Κυριακές 10 και 24 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 12:00

Μια διαφορετική Οδύσσεια που τα παιδιά συμμετέχουν στις ατελείωτες περιπέτειες του Οδυσσέα και στο τέλος αυτού του ταξιδιού, όταν ο ήρωας φτάσει στην πατρίδα του, όλοι μαζί θα φτιάξουμε μια κατασκευή για να θυμόμαστε τούτη τη διαδρομή.
ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
Για παιδιά άνω των 5 ετών και για μεγάλους
Κυριακές 17 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2017, ώρα 12:00
Ελάτε λοιπόν, να ακολουθήσουμε με τον δικό μας τρόπο, τα βήματα του Ηρακλή στους 12 άθλους του. Τότε που νίκησε θηρία και τέρατα, μέχρι της γης τα πέρατα, προσπαθώντας να κάνει το καλό στην ανθρωπότητα.
Θα ακολουθήσει εργαστήριο που περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές.ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΞΕΚΙΝΑ!
Για παιδιά από 2½ έως 4 ετών
Σάββατο 9 και 16 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 18:30
Tα παιδιά γίνονται οι σύντροφοι στο ταξίδι του Οδυσσέα. Μαζί του θα ταξιδέψουν, θα παίξουν, θα χορέψουν, και θα τραγουδήσουν για να φτάσουν μετά από πολλές περιπέτειες στην Ιθάκη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΤΟΝ ΟΚΤΏΒΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑΜΥΘΟΙ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Για παιδιά άνω των 5 ετών και για μεγάλους
Κυριακές 7 και 21 Οκτωβρίου 2017, ώρα 12:00 
Μύθοι από την Ελληνική Μυθολογία και Παραμύθια από την λαϊκή μας παράδοση, ξεδιπλώνονται αφηγηματικά και εμείς παίζουμε μαζί τους…
Παιδιά, μαμάδες και μπαμπάδες, γινόμαστε μια μεγάλη παρέα! Φοράμε τα παπούτσια των ηρώων του παραμυθιού και πατάμε στα χνάρια τους.
ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ 


Σεμινάριο Αφήγησης

«ΈΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΘΩΝ»
με την Στέλλα Κασιμάτη,
Δασκάλα του International School of Storytelling, UK
14 - 15 Οκτωβρίου 2017
Σχέδιο: Alice and Martin Provensen
Στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2017 στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», η Στέλλα Κασιμάτη θα υλοποιήσει βιωματικό σεμινάριο αφιερωμένο στην εξερεύνηση των βασικών αρχών της αφήγησης μύθων. Σε ποια παράδοση ανήκουν οι μύθοι; Όσο πιο πολύ ερευνήσουμε αυτήν την παράδοση τόσο πιο καλά θα αφηγηθούμε την ιστορία. Οι μύθοι μας αποτελούν τον θεμέλιο λίθο του δυτικού πολιτισμού και η αφήγησή τους ανοίγει πτυχές της ψυχής μας που η καθημερινότητα κρατάει σφικτά κλειστές.ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΏΒΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Οι ημερομηνίες και το υπόλοιπο πρόγραμμα του Οκτωβρίου 

θα ανακοινωθούν σύντομα.


«ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Άγρια πλάνες. Με θάρρος ηρώων και περήφανη ομορφιά, όμοια μ’ εκείνη των θεών είν’ οι γυναίκες ετούτες. Τα κάλλη τους σαγηνεύουν μα, η σκληρότητά τους, τρομάζει. Είναι γυναίκες πού ‘γιναν αφορμή, σ’ όλες τις άκρες του κόσμου, ζωγράφοι, να δώσουν μορφή στην εικόνα τους. Γλύπτες, να λαξεύσουν την πέτρα στο σχήμα του κορμιού τους και ποιητές, να γιομίσουνε στοίβες χαρτιά με μελάνι για δαύτες. Είναι η Μήδεια. Είναι η Πρόκνη κι είναι κι η Ελένη. Κι η καθεμιά, έχει μιαν ιστορία να πει.
Αφήγηση: Αγγελική Γκόγκου«Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ: Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΑΤΡΕΙΔΩΝ»
Στην παράσταση ξεδιπλώνονται τα επεισόδια του μυθολογικού κύκλου που ενέπνευσε τις γνωστότερες αρχαιοελληνικές τραγωδίες. Σαν σκηνές ενός αέναα επαναλαμβανόμενου φρικιαστικού μοτίβου τα λιγότερο γνωστά κομμάτια της ιστορίας των Ατρειδών ξετυλίγουν το αιματοβαμμένο κουβάρι ως την πρώτη αρχή της, φανερώνοντας τα ασύλληπτα εγκλήματα και την τριπλή κατάρα που έκανε το αίμα να ρέει για γενιές και γενιές...
Αφήγηση: Μαρία Βραχιονίδου 
Μουσική (βιολί): Ειρήνη Νικολακοπούλου