O ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία online για παιδιά!

Το «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» παρουσιάζει τη νέα μουσική, διαδραστική παράσταση της ομάδας Sporos Music Tales, με τίτλο «O ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία!». Εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Φίσερ και διασκευασμένη για παιδιά έρχεται διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom!

Κυριακή 18 Απριλίου 2021
Ώρα 12:30



H παράσταση χρησιμοποιώντας ως μέσα τη δραματοποιημένη αφήγηση και τη ζωντανή μουσική, έχει διαδραστικό χαρακτήρα δίνοντας χώρο στα παιδιά να συμμετέχουν με κίνηση και λόγο, να συνδιαμορφώσουν την εξέλιξη της ιστορίας και να μεταμορφωθούν στους ήρωες των παραμυθιών.

Ατρόμητος, γενναίος κι ευγενικός ιππότης, 
των μοχθηρών ο τιμωρός, των δράκων ο διώκτης, 
πριγκίπισσες μην κλαίτε, η συμφορά νικιέται, 
ο ιππότης ο απτόητος πάντα σπαθί ξηγιέται!
 
Αυτό το τραγούδι σιγομουρμούριζε ο ήρωας της ιστορίας μας και τριγυρνούσε καμαρωτός, φορώντας μέρα νύχτα την αστραφτερή του πανοπλία έτοιμος για μάχη.
- Βγάλε επιτέλους αυτή την άθλια πανοπλία! Ο γιος μας έχει ξεχάσει πια το πρόσωπό σου! του είπε μια μέρα η αγαπημένη του. Μα η πανοπλία είχε κολλήσει επάνω του και δεν έλεγε να βγει. 

Μια ιστορία που μας κάνει να σκεφτούμε τις τρικλοποδιές που οι ίδιοι βάζουμε καμιά φορά στον εαυτό μας. Θα προχωρήσουμε στο μονοπάτι της Αλήθειας, θα περάσουμε από τον πύργο της Σιωπής, το κάστρο της Γνώσης και θα αντιμετωπίσουμε το δράκο του Φόβου και της Αμφιβολίας. Τέλος, θα κοιτάξουμε στο μαγικό καθρέφτη του ιππότη για να δούμε πώς μοιάζουμε χωρίς την πανοπλία μας.

Διάρκεια: 60'
Ηλικίες: 4-12
Πού; Στο σπίτι μας μέσω της πλατφόρμας zoom!
Πότε; Κυριακή 18 Απριλίου 2021, Ώρα 12:30

Αφήγηση, ζωντανή μουσική:
Ειρήνη Νικολακοπούλου
Θωμάς Μπέλτσιος
Δημήτρης Λειβαδιώτης

Διασκευή/επιμέλεια κειμένου: Ειρήνη Νικολακοπούλου
Πρωτότυπη μουσική/στίχοι τραγουδιών: Θωμάς Μπέλτσιος
Εικονογράφηση/σκηνικά: Δημήτρης Λειβαδιώτης

Συμμετοχή: Προτεινόμενη ελάχιστη συνεισφορά 6€ ανά παιδί.

Πληροφορίες - κρατήσεις στο e-mail: folktaleshouse@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6977453597. 
Οι συνδρομές καταβάλλονται μέσω τραπεζικού λογαριασμού που θα σας αποστείλουμε. 


Trailer παράστασης:



Λίγα λόγια για την ομάδα Sporos MusicTales
Η ομάδα Sporos MusicTales δημιουργήθηκε το 2017 από την Ειρήνη Νικολακοπούλου και αποτελείται από αφηγητές, μουσικούς και εικαστικούς που συνδημιουργούν μουσικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Παραμύθια, μύθοι και ιστορίες από τη λογοτεχνία ζωντανεύουν με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια και ταξιδεύουν σε φεστιβάλ, σχολεία, χώρους τέχνης και θέατρα.
Οι παραστάσεις τους, χρησιμοποιώντας ως μέσα τη δραματοποιημένη αφήγηση και τη μουσική, έχουν διαδραστικό χαρακτήρα δίνοντας χώρο στα παιδιά να συμμετέχουν με κίνηση και λόγο, να συνδιαμορφώσουν την εξέλιξη της ιστορίας και να μεταμορφωθούν στους ήρωες των παραμυθιών.


Eιρήνη Νικολακοπούλου
H Eιρήνη Νικολακοπούλου είναι αφηγήτρια και μουσικός. Εκπαιδεύτηκε στη ''Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης'' του ''Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών'' στην Αθήνα όπου τώρα διδάσκει ''Μουσική στην αφήγηση'' και ολοκλήρωσε το ''Professional course of storytelling 2019'' στο Mezrab Storytelling school στο Άμστερνταμ. Παρακολούθησε επίσης το ετήσιο σεμινάριο ''Εκπαίδευση στο Μουσείο'' από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και άλλα σεμινάρια αφήγησης με εφαρμογές στην εκπαίδευση, παιδαγωγικής στη φύση κ.α. Έχει σπουδάσει κλασικό βιολί και μουσική θεωρία και έχει ολοκληρώσει τις ακαδημαϊκές τις σπουδές στην Αρχιτεκτονική σχολή του ΑΠΘ. Το 2020 ξεκίνησε την εκπαίδευση δασκάλων στην Τεχνική Αλεξάντερ.


Θωμάς Μπέλτσιος
O Θωμάς Μπέλτσιος είναι μουσικός και φωτογράφος. Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του τμήματος τζαζ του Conservatorium van Amsterdam. Έχει συμμετάσχει ως μουσικός σε παιδικές παραστάσεις και φεστιβάλ αφήγησης σε Ελλάδα και Ολλανδία.


Δημήτρης Λειβαδιώτης
Ο Δημήτρης Λειβαδιώτης δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής και των εικαστικών. Συμμετέχει σε μουσικά σύνολα σαν κρουστός και έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και τη δημιουργία υλικού για κουκλοθεατρικές παραστάσεις. Είναι απόφοιτος της σχολής "Τεχνών Ήχου & Εικόνας" του Ιονίου Πανεπιστημίου.