Μύθοι του Αισώπου και μουσικοκινητικά παιχνίδια

Για παιδιά από 2 ½ έως 4 ετών
Κυριακή 21 Απριλίου 2019
 Ωρα 11:00
«Ιστορίες με άρωμα πασχαλιάς από τον Αίσωπο» 
Μπορεί ο Αίσωπος να γεννήθηκε πολλά χρόνια πριν από το πρώτο Πάσχα, όμως ετούτες οι ιστορίες θα τον φέρουν πολύ κοντά στο πασχαλιάτικο τραπέζι μας. Μύθοι για αυγά όχι κόκκινα αλλά χρυσά, για αρνιά έξυπνα και για αρνιά που 'μοιαζαν πιο πολύ με λύκους. Κι όλοι πλεγμένοι με τα χρώματα, τους ήχους και το ζεστό ήλιο της άνοιξης.
Μικροί μας φίλοι, ελάτε να μοιραστούμε τις ιστορίες του Αισώπου και, ποιος ξέρει; Μπορεί στο Πασχαλιάτικο τραπέζι σας να δείτε τον Αίσωπο να κάθεται πλάι σας.Από την τελευταία Κυριακή του Γενάρη και για τρεις ακόμα Κυριακές, μύθοι του Αισώπου πλέκονται με μουσικές και ήχους και πλάθονται με τη βοήθεια των παιδιών.  Μουσικοκινητικά παιχνίδια ανακατώνονται με την αφήγηση και μας κάνουν μια παρέα, που ταξιδεύει στον κόσμο του παραμυθιού, όπως τον είδε ο Αίσωπος και όπως μας τον μαρτυρούν οι ιστορίες που φτάσαν στα χέρια μας. 

Τα παιδιά θα γίνουν οι μαγικοί βοηθοί για να ζωντανέψουν οι μύθοι. Θα μεταμορφωθούν σε ζώα μικρά, μεγάλα, πονηρά, έξυπνα και δυνατά και θα παίξουν με τα στοιχεία της φύσης. Χορός, τραγούδι, παντομίμα και επαφή με μουσικά όργανα θα γίνουν ο δρόμος γι’ αυτή τη μεταμόρφωση. Και στο τέλος του δρόμου, θα μας περιμένει πάντα μια χειροτεχνία, για να πάρουμε τους μύθους που ακούσαμε στο σπίτι.

Ελάτε να βγούμε όλοι μαζί σε ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι όπου τα παιδιά, με οδηγό το σώμα τους, τη φωνή τους και την αλληλεπίδραση με τους άλλους θα ανακαλύψουν μερικά από τα σπουδαιότερα μαθήματα του Αισώπου. Εκείνου που δίδασκε τη ζωή με τον πιο απλό και σοφό τρόπο: με παραμύθια. 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αγγελική ΑγαλιανούΗ ταυτότητα του προγράμματος

Τίτλος: «Μύθοι του Αισώπου και μουσικοκινητικά παιχνίδια»
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αγγελική Αγαλιανού
Πότε:
Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 
Κυριακή 21 Απριλίου 2019
Ώρα: 11:00
Απευθύνεται: Σε παιδιά από 2 ½ έως 4 ετών και τους συνοδούς τους 
Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς»
Διεύθυνση: Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα ΤΚ 11743
Απευθύνεται: Σε παιδιά από 2 ½ έως 4 ετών και σε έναν συνοδό
Διάρκεια: 60 λεπτά
Συμμετοχή: 7€ ανά παιδί (συμμετέχει και ένας συνοδός δωρεάν)


Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη  
η κράτηση θέσεων 
ΕΔΩ  


Αναλυτικό πρόγραμμα

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019
Ωρα 11:00

«Το πιο πολύ θα σε πάει στο πολύ … για θα σε πάει στο λίγο;» 
Ζώα λαίμαργα και αχόρταγα, κυνηγοί που τίποτα δεν τους έφτανε, παραγεμισμένες κοιλιές και χούφτες φτιάχνουν τα παραμύθια που θα ζωντανέψουμε. Τι λέτε; Μέχρι το τέλος του παραμυθιού, θα μείνουν οι κοιλιές και οι χούφτες γεμάτες;Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 
Ωρα 11:00
«Όποιος στο μάτι μέρμηγκας, στη δύναμη λιοντάρι» 
Ιστορίες για παντοδύναμους μικρούς. Ήρωες τόσο μικροί όσο ένα μυρμήγκι, ένα κουνούπι ή μια αράχνη, τόσο ασήμαντοι όσο ένα ποντίκι, τόσο αργοί όσο μια χελώνα μας δείχνουν πού πραγματικά κρύβεται η δύναμή μας. 

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 
Ωρα 11:00
«Δίχως κύρη και αφέντη: μύθοι του Αισώπου για την ελευθερία» 
«Το γαϊδούρι το δεμένο τρώει χορτάρι διαλεγμένο» λέει μια παροιμία. Στους μύθους, όμως, που θα γνωρίσουμε ο Αίσωπος μας ιστορεί ζώα γενναία, που διάλεξαν να ζουν χωρίς αφέντη κι ας... γουργουρίζει τ'άδειο τους στομάχι.
Όλοι μαζί, θα πλέξουμε ιστορίες με λύκους, σκύλους, γαϊδάρους, άλογα μέχρι και ποντικούς για να δούμε, τελικά, στη ζυγαριά τι είναι πιο βαρύ. Ένα σιδερένιο κολάρο ή σαράντα σακιά καλούδια;


Κυριακή 21 Απριλίου 2019
 Ωρα 11:00
«Ιστορίες με άρωμα πασχαλιάς από τον Αίσωπο» 
Μπορεί ο Αίσωπος να γεννήθηκε πολλά χρόνια πριν από το πρώτο Πάσχα, όμως ετούτες οι ιστορίες θα τον φέρουν πολύ κοντά στο πασχαλιάτικο τραπέζι μας. Μύθοι για αυγά όχι κόκκινα αλλά χρυσά, για αρνιά έξυπνα και για αρνιά που 'μοιαζαν πιο πολύ με λύκους. Κι όλοι πλεγμένοι με τα χρώματα, τους ήχους και το ζεστό ήλιο της άνοιξης.
Μικροί μας φίλοι, ελάτε να μοιραστούμε τις ιστορίες του Αισώπου και, ποιος ξέρει; Μπορεί στο Πασχαλιάτικο τραπέζι σας να δείτε τον Αίσωπο να κάθεται πλάι σας.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)Λίγα λόγια για την Αγγελική Αγαλιανού

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1991. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαπολιτισμική Επικοινωνία και Εκπαίδευση του Newcastle University της Αγγλίας. Έχει σπουδάσει κλασσικό πιάνο στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας.
 Είναι απόφοιτη της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις μουσικής και αφήγησης σε Μουσεία, Θέατρα, Σχολεία, Βιβλιοθήκες στο πλαίσιο παιδαγωγικών προγραμμάτων. Είναι μέλος της εθελοντικής οργάνωσης «Διαβάζω για τους Άλλους», υπό την αιγίδα της οποίας έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δραματοθεραπείας για παιδιά και έχει συμμετάσχει σε δράσεις για παιδιά που διοργανώθηκαν από την Εθνική Βιβλιοθήκη.


Φωτογραφίες από το πρόγραμμα