Ενημερωθείτε με Email

Ξεκινάμε να ξεδιπλώνουμε το κουβάρι των ιστοριών

«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» σας εύχεται καλό φθινόπωρο με υγεία, αισιοδοξία, κέφι για επιστροφή στις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ξεκινάμε να ξεδιπλώνουμε το κουβάρι των ιστοριών και σας προσκαλούμε σε δύο παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους. «Παραμύθια σοφίας, παντρειάς και ονείρων»
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:00  
Αφήγηση παραμυθιών για μεγάλους και μικρούς 8+
Παραμύθια από τις άκρες του κόσμου για ψαράδες και αρχοντόπουλα που βρίσκουν στο διάβα τους παράξενες κοπέλες, φτωχούς που ονειρεύονται, και έναν ζωγράφο που ξεμυαλίζει τον Χάρο και συναντά το δέντρο της ζωής. 
Αφήγηση: Άννα Θεοδωρίδου, Κατερίνα Καλαντζίδου, Ευαγγελία Κάππα, Κυριακή Κυριακουλέα, Μαρία Μπακάλη, Ερμίνα Ποτουρίδου.  
Το αναλυτικό πρόγραμμα αφηγήσεων ΕΔΩ

«Βάτραχος, ψείρα και κατσαριδάκι, ποντικός και λελεκάκι»
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 12:00 
Αφήγηση παραμυθιών για όλη την οικογένεια
Παραμύθια για παιδιά και μεγάλους, για γαμπρούς, νύφες και κουμπάρους! Ένας ποντικός, ένα κατσαριδάκι, ένα λελέκι, ο βάτραχος και η ψείρα, μας αφηγούνται τις ιστορίες τους. 
Αφήγηση: Άννα Θεοδωρίδου, Σταυρούλα Θεοδωροπούλου, Κατερίνα Καλαντζίδου, Μαρία Μπακάλη, Ειρήνη Συμεωνίδου.  
Το αναλυτικό πρόγραμμα αφηγήσεων ΕΔΩ

Σε τρεις διαφορετικές και ευάερες αίθουσες σε συνολική έκταση 230 τ.μ. τηρούμε τις απαιτούμενες αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, για την ασφάλεια όλων μας. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

Στον χώρο θα λειτουργεί bazaar βιβλίου, cd και αναμνηστικών.

Καλή αντάμωση!


Για κρατήσεις θέσεων πατήστε  ΕΔΩ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής) 
Το αναλυτικό πρόγραμμα αφηγήσεων 

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
 «Παραμύθια σοφίας, παντρειάς και ονείρων»


«Τα πιο όμορφα τοπία»
Πινέλα, μπογιές και χρώματα του Λούο Ταν βάφουν τη ζωή. Ένας ζωγράφος αλλιώτικος που ανταμώνει τον Χάρο και τον ξεμυαλίζει. Αργότερα, στον δρόμο του βρίσκει το Δέντρο της Ζωής. Εκεί ίσως να 'ναι κρυμμένο και το νόημα της δικής του ζωής…
Αφήγηση: Κυριακή Κυριακουλέα

«Ο Τίποτα»

Μια ιστορία - απάντηση σε όλους τους «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;!»
Αφήγηση: Ευαγγελία Κάππα

«Το καταλόγι»
Και τότε η κόρη του Βασιλέα, λέη ένα καταλόγι της σε κείνο πουθελεν να την νξητήση για γεναίκα του... Μια ιστορία σε διάλεκτο από την προφορική παράδοση της Λέρου. 
Αφήγηση: Άννα Θεοδωρίδου 

«Η τεμπέλα»

Ήτανε μια φορά μια κόρη πεντάμορφη μα πολύ μεγάλη τεμπέλα. Θέλει να παντρευτεί μα τα προικιά της δεν υφαίνει. Αλήθεια, το αρχοντόπουλο θα φύγει ή θα περιμένει; Είναι αλήθεια ότι οι ακαμάτρες και οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές;
Αφήγηση: Μαρία Μπακάλη

«Ο ψαράς κι οι τρεις κοπέλες» 
Ένας ψαράς συναντάει τρεις άγνωστες, παράξενες κοπέλες. Ποιες είναι; Από πού έχουν έρθει και γιατί; Μια ιστορία από το Περού για την αλληλεγγύη, που μπορεί να μας θρέψει!
Αφήγηση: Κατερίνα Καλαντζίδου

«Πέρασμα της Φατμέ»
Δύο φουκαράδες, ξαπλωμένοι, κάνουν όνειρα. Κι όταν δε, περνά κι από μπροστά τους η γοητευτική Φατμέ, τα όνειρά τους φτάνουν στο Θεό. Μόνο που αυτά τα όνειρα, τους φέρνουν άσχημα μπλεξίματα.
Αφήγηση: Ερμίνα Ποτουρίδου 

Για κρατήσεις θέσεων πατήστε  ΕΔΩ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
«Βάτραχος, ψείρα και κατσαριδάκι, ποντικός και λελεκάκι»

«Ο ποντικός και η θυγατέρα του»
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας ποντικός που ήθελε να παντρέψει την κόρη του, με τον πιο δυνατό που υπήρχε πάνω στη γη. Κανένας ποντικός όμως δεν του φαινόταν άξιος της κόρης του. Σ’ αυτό το παραμύθι όλα τα στοιχεία της φύσης συμμετέχουν. Για να δούμε, θα τα καταφέρει ο ποντικός μας;
Αφήγηση: Σταυρούλα Θεοδωροπούλου

«Το κουτσό λελέκι» 
Ένας φτωχός γεωργός βρίσκει ένα πληγωμένο λελέκι. Το φροντίζει κι έπειτα το αφήνει πάλι ελεύθερο. Ένα χρόνο μετά, το λελέκι επιστρέφει με ένα δώρο! Ένα λαϊκό παραμύθι από το Ουζμπεκιστάν για την αξία της ανιδιοτέλειας και τη χαρά του να μοιραζόμαστε.
Αφήγηση: Κατερίνα Καλαντζίδου

«Η ψείρα στα γένια του βασιλιά»
Ψείρα στα γένια του βασιλιά! Θεός φυλάξει! Μα ο βασιλιάς, αντί να την πετάξει, την κράτησε σε κουτί μαλαματένιο. Μέγα κακό γιατί αυτό, θα γίνει αφορμή η κόρη του η πανώρια να χαθεί…
Αφήγηση: Μαρία Μπακάλη

«Ο βάτραχος που έγινε Αυτοκράτορας»
Μπορεί ένας βάτραχος να καθίσει στον θρόνο του Αυτοκράτορα; Σε αυτή τη βατραχο-ιστορία από τη μακρινή Κίνα θα μάθουμε ότι όλα είναι δυνατά...
Αφήγηση: Ειρήνη Συμεωνίδου

«Ο kundo tu pondiku»
Τι δουλειά έχει ένας φτωχός νεαρός από τη Στερνατία, ένας ποντικός και μια...κατσαρίδα, στο Παλάτι του Βασιλιά; Ένα παραμύθι από την προφορική παράδοση των ελληνόφωνων χωριών της Ν. Ιταλίας.
Αφήγηση - Μετάφραση: Άννα Θεοδωρίδου


Για κρατήσεις θέσεων πατήστε  ΕΔΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης 
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Απευθύνεται σε κάθε ενήλικα που αγαπά τις ιστορίες και τον προφορικό λόγο, που επιθυμεί να ασχοληθεί με την αφήγηση, να εμπλουτίσει την καθημερινή του ζωή με αυτήν, να την εφαρμόσει για καλύτερα αποτελέσματα στην υπάρχουσα εργασία του, να ασχοληθεί με την αφήγηση αποκλειστικά ή παράλληλα με άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Σε κάθε ενήλικα που επιθυμεί να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του και προσωπικές του δυνατότητες, να αλληλεπιδράσει με την ομάδα και να μοιραστεί τη μαγεία των ιστοριών, να αποκτήσει ευρύτερη γνώση για το παραμύθι και τη λαϊκή προφορική παράδοση, και την έρευνα γύρω από αυτά.