«Επτά γυναίκες και μία λιμνοθάλασσα»

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
Ώρα 21:00 (Για ενήλικες, εφήβους και παιδιά άνω των 8 ετών)

Ευγένιος Ντελακρουά (Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου, 1827)

Αρχόντισσα-κυρά, κόρη, παρακόρη, μάνα που πολέμησε ντυμένη άνδρας, γερόντισσα, έχθρισσα του γένους, ευρωπαία φιλελληνίδα. Επτά σύγχρονες γυναίκες χτίζουν το ψηφιδωτό των προσωπικών ιστοριών επτά άλλων γυναικών που έζησαν, πολέμησαν, έχασαν, κέρδισαν, εναντιώθηκαν, συμπόνεσαν, επέζησαν ή θυσιάστηκαν, με φόντο την πτώση και την Έξοδο του Μεσολογγίου. Η αφήγηση ζωντανεύει μαρτυρίες μέσ’ από ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα, ενώ η μουσική φέρνει στ' αυτιά και την καρδιά μας ήχους από τον Θούριο και τον ύμνο στην ελευθερία.
Κείμενο, αφήγηση: Σταυρούλα Θεοδωροπούλου, Κάτια Καντούρη, Κυριακή Κυριακουλέα, Βούλα Μανουσαρίδου, Λίλα Πιττά, Ερμίνα Ποτουρίδου, Ειρήνη Συμεωνίδου
Μουσική: Μάρα Καίσαρη
Σύλληψη, καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Ευγενικός
Οργάνωση: Ομάδα 360°





--------------------------------------------------------------------------
Η ταυτότητα της παράστασης
Τίτλος: «Επτά γυναίκες και μία λιμνοθάλασσα»
Κείμενο, αφήγηση: Σταυρούλα Θεοδωροπούλου, Κάτια Καντούρη, Κυριακή Κυριακουλέα, Βούλα Μανουσαρίδου, Λίλα Πιττά, Ερμίνα Ποτουρίδου, Ειρήνη Συμεωνίδου
Μουσική: Μάρα Καίσαρη
Σύλληψη, καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Ευγενικός
Οργάνωση: Ομάδα 360°
Πότε: Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 21:00
Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»
Διάρκεια: 60 λεπτά
Απευθύνεται: Σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά άνω των 8 ετών
Εισιτήρια: 7€, 5€ άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι

Για κρατήσεις θέσεων πατήστε  ΕΔΩ



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)

---------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

Με βάση αυτά, οι ανεμβολίαστοι θα πηγαίνουν σε χώρους θεάματος με rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν, καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι θεάματος θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες.
Στην είσοδο θα γίνεται έλεγχος της βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας με την εφαρμογή covid free app.

Η χρήση μάσκας για τους θεατές είναι υποχρεωτική, ενώ παράλληλα και εκτός αυτών, όπου υπάρχει συνάθροιση, θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σημειώνεται πως η ισχύς των νέων μέτρων είναι από 12 Σεπτεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2022.

Για τους μαθητές
Δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού 


----------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ...


Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» και η «Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης» οργανώνουν εργαστήριο Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα για ενήλικες, από Σεπτέμβριο 2021 έως και Ιούνιο 2022, δύο Σαββατοκύριακα το μήνα στο «Σπίτι των Παραμυθιών το Μουσείο Αλλιώς».
 
Περισσότερες πληροφορίες  ΕΔΩ