«Το καρναβάλι με τα ζώα» ταξιδεύει στη Βαμβακού, το χωριό του Σταύρου Νιάρχου.


Το «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» και το «Το καρναβάλι με τα ζώα» ταξιδεύουν στην Βαμβακού Λακωνίας με την στήριξη της "Vamvakou Revival" και του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».


Αφηγούμαι
Τα ζώα φορούν τα αποκριάτικά τους και αφηγούνται μαζί με τον Γιώργο Ευγενικό και την Σοφήλια Τσορτέκη τις περιπέτειές τους. Η αλεπού έχει αναλάβει την οργάνωση του καρναβαλιού. Το λιοντάρι πάει στον ράφτη για να ράψει το κουστούμι του. Ο σκύλος μαθαίνει ξένες γλώσσες για να συνεννοηθεί με τα ζώα και ο γάιδαρος, η συναγρίδα, το κοτσίφι, το ελάφι και η μαϊμού βάζουν υποψηφιότητα για τη βασιλεία του καρναβαλιού.

Γνωρίζω
Ταξιδεύουμε στους πολιτισμούς του κόσμου και γνωρίζουμε την ιστορία της μάσκας. Από τη μάσκα του Αγαμέμνονα και του Φαραώ, τα προσωπεία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, τις Μπούλες και τους Γιαννίτσαρους, τις ινδιάνικες, κινέζικες και βενετσιάνικες μάσκες έως τις ξυλόγλυπτες ζωόμορφες μάσκες που φορούν οι Αφρικανοί στους χορούς τους. Από τι φτιάχνονται όλες αυτές οι μάσκες και τι συμβολίζουν;

Δημιουργώ
Τα παραμύθια και οι μάσκες του κόσμου μας δίνουν έμπνευση για να κατασκευάσουμε με γυαλιστερά και χρωματιστά υλικά αποκριάτικες μάσκες με ζώα.



Αφήγηση - υλοποίηση εργαστηρίου: Γιώργος Ευγενικός, Σοφήλια Τσορτέκη
Σχεδιασμός εργαστηρίου: Μαρία Βλαχάκη


ΠΗΓΕΣ:
15 χαρούμενες και τρελές ιστορίες γύρω απ' τον κόσμο, Άγκυρα 2008
Tales of Nigeria, Paperback, 1991
Αίσωπου Μύθοι, Θρασύβουλου Σταύρου, Γεωργίου Παπαδημητρίου 1950
Πάνω στην κούνια κάτσανε, Ελληνικό παραδοσιακό, Αγνώστου
Ταξίδια Πολιτισμού, Μαρία Βλαχάκη, Παραμυθόφωνο 2022
Ο ράφτης και το ραφτικό, Ανέκδοτο, καταγραφή Γιώργος Ευγενικός, 2007


Η Βαμβακού βρίσκεται στην Πελοπόννησο, 
λίγες μόνο ώρες μακριά από την Αθήνα, με το αυτοκίνητο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ 

Κατάλληλο για ηλικίες: 5 -12 ετών
Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας τα στοιχεία σας και του παιδιού σας στο info@vamvakourevival.org



*Για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

**Για την είσοδό σας στο σχολείο και τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Για παιδιά από 6-12 ετών απαιτείται αρνητικό ημερήσιο selftest και από 13-17 ετών αρνητικό PCR ή Rapid test (που διενεργείται εντός των τελευταίων 72 ή 24 ωρών αντίστοιχα).