«Να είσαι ο εαυτός σου»

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, ώρα 12:30
Από 5 ετών και άνω για εφήβους και ενήλικες.


Μια φορά κι έναν καιρό, από τον κήπο των ιστοριών, επιλέξαμε εκείνες που μας μιλούν...για τον εαυτό μας! Ψέματα ή αλήθεια, οι ιστορίες έχουν αυτή τη μαγική δύναμη. Μαζι με τους ήρωες θα περπατήσουμε χέρι χέρι...θα δούμε με τα μάτια και τ 'αυτιά μας, πως αγωνίζονται, ξεπερνούν τους φόβους τους μα πάνω απ' όλα καταφέρνουν να γνωρίσουν μέσα από την περιπέτεια τον ίδιο τους τον εαυτό!
Κι αφού οι ήρωες γνωρίσουν την αξία του να είσαι ο εαυτός σου, αποφασίζουν να τον υπερασπιστούν! Δεν επαναπαύονται, δε φοβούνται να δείξουν ποιοί είναι, ακόμα κι όταν... ψάχνουν για γαμπρό! 
Με υπομονή κι επιμονή, πάντοτε τα καταφέρνουν! Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις ιστορίες του κήπου μας... να ανθίσουν στην καρδιά μας!


Αφήγηση: Πετρίνα Καρυδιά, Νικολέττα Χατζηπολυδώρου

Πηγές:
Post Wheeler. Παραμύθια από τη Ρωσία, 1994, Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη. Εκδόσεις: Απόπειρα.
Μαρία Ζουράρη. Με τα Μάτια της Καρδιάς. Εκδόσεις: Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Κέα 2018.-----------------------------------------------

Η ταυτότητα της παράστασης

Τίτλος: «Να είσαι ο εαυτός σου»

Αφήγηση: Πετρίνα Καρυδιά, Νικολέττα Χατζηπολυδώρου

Οργάνωση: Ομάδα ΜΥΘΟΣ

Που: «Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς»

Διεύθυνση: Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα ΤΚ 11743

Πότε: Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, ώρα 12:30

Απευθύνεται: Από 5 ετών και άνω σε εφήβους και ενήλικες.

Διάρκεια: 60 λεπτά 

Συμμετοχή: 7€, 5€ άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, 
Οικογενειακά 3 ατόμων 16€. Για κάθε επιπλέον μέλος 5€ 

________________________________________________________

 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

Για κρατήσεις θέσεων πατήστε  ΕΔΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu
«Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς», βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης (Χάρτης περιοχής)Λίγα λόγια για τις ιστορίες

«Ο γιός της αρκούδας»
Μια φορά κι έναν καιρό… ένα παιδί λαχταρά να γνωρίσει τον κόσμο! Αφήνει τη ζεστασιά του σπιτιού του και ρίχνεται στην περιπέτεια. Στο δρόμο του θα βρει γίγαντες φοβερούς και τρομερούς, μάγισσες και πλάσματα μαγικά! Παρ’ όλο που είναι δυνατός πολύ, η ζωή δε του χαρίζεται. Θα χρειαστεί να φέρει βόλτα τους δύο κόσμους, τον πάνω και τον κάτω μα στο τέλος, θα βρει την ταυτότητά του μέσα…από την αγάπη!
Μια ιστορία για τον αγώνα που δίνουμε, μικροί και μεγάλοι για να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και τελικά…να γνωρίσουμε τον εαυτό μας! 

«Καταλίνα Ζοζεφίνα, η μικρή κατσαριδούλα»
Η Καταλίνα, είναι μια πεντάμροφη κατσαρίδα κι ήρθε επιτέλους η ώρα και η στιγμή….να την παντρέψουμε! Για να γίνει όμως αυτό, γαμπροί μύριοι θα περάσουν το κατόφλι της κι εκείνη, με όπλο της ένα φλιτζανάκι, θα πρέπει να αποφασίσει! Μα για μια στιγμή, κανένας δε μοιάζει σωστός γιατί…κανείς δε ταιριάζει με το ποια είναι στ’ αλήθεια η μικρή μας ηρωίδα. Για να βρει τον κατάλληλο, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζει... τον εαυτό της!
Μια ιστορία για την αξία του να είναι κανείς ο εαυτός του και…να μη φοβάται να τον δείξει όπως είναι και στους άλλους!


---------------------------------------------------------------------------------------------

 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Η χρήση μάσκας για τους θεατές είναι υποχρεωτική. Επίσης υποχρεωτική είναι κατά την είσοδο στον χώρο η επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.
Για τους ανήλικους είναι απαραίτητη η δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.