Μουσικοκινητικό παιχνίδι και ΠΑΡΑμύθοι!

Από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 και κάθε Τρίτη στις 18:00 θα λειτουργεί στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» εργαστήριο μουσικοκινητικής με την Ειρήνη Νικολακοπούλου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3,5 έως 7 ετών.



Αρχαίοι μύθοι και παραμύθια ζωντανεύουν και μαζί με τα παιδιά ακολουθούμε τους ήρωες της ιστορίας με αφήγηση, κίνηση και μουσική. Τα παιδιά γίνονται οι ήρωες της ιστορίας, τραγουδούν, χορεύουν για να τους εμψυχώσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους και παίζουν με μικρά μουσικά όργανα στους ρυθμούς της περιπέτειας!

Το εργαστήριο έχει εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και τα παιδιά συμμετέχουν στην ιστορία με διάφορους τρόπους. Μέσα από το παιχνίδι καλούμαστε να σκεφτούμε τι θα κάναμε εμείς στη θέση των ηρώων, παίζουμε με αφορμή σκηνές από την ιστορία και ανακαλύπτουμε τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της εποχής.

Βοηθός στην εξέλιξη της ιστορίας είναι η μουσική. Τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα και παράλληλα εξερευνούν τη μελωδία και το ρυθμό στο σώμα και τη φωνή τους μέσα από μουσικά παιχνίδια και τραγούδια που γίνονται ένα με την ιστορία.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ειρήνη Νικολακοπούλου


Ηλικίες: 4-7 ετών

Πότε: Κάθε Τρίτη

Ώρα: 18.00 έως 18.50 

Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»

Πλατεία Κύπρου & Θουκυδίδου 54, Αγ. Δημήτριος, Αθήνα ΤΚ 173 43 Χάρτης


Συμμετοχή: 8€

Μηνιαία συνδρομή: 28€

Για τα αδελφάκια προβλέπεται έκπτωση 15%

Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. 

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: 6971727309


Λίγα λόγια για την Ειρήνη Νικολακοπούλου
H Eιρήνη Νικολακοπούλου είναι αφηγήτρια και μουσικός και ζει στην Αθήνα. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασικό βιολί και τη μουσική θεωρία στα Ωδεία Αθηνών και Φ. Νάκας. Φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης όπου γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, στην οποία δραστηριοποιείται ενεργά τα τελευταία χρόνια. Μετά την αποφοίτησή της από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ, εκπαιδεύτηκε στην αφήγηση στη «Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης» του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» στην Αθήνα όπου τώρα διδάσκει «Μουσική στην αφήγηση» και αργότερα στο Mezrab Storytelling School στο Άμστερνταμ όπου ολοκλήρωσε το ''Professional course of storytelling 2019''. Παρακολούθησε επίσης το ετήσιο σεμινάριο «Εκπαίδευση στο Μουσείο» από το «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» και άλλα σεμινάρια αφήγησης με εφαρμογές στην εκπαίδευση, παιδαγωγικής στη φύση, αφήγησης με άξονα την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς κ.α. Το 2020 ξεκίνησε την εκπαίδευση δασκάλων στην τεχνική Αλεξάντερ στο κέντρο ATCA στην Αθήνα. Έχει ιδρύσει την ομάδα Sporos Music Tales, η οποία αποτελείται από αφηγητές, μουσικούς και εικαστικούς που συνδημιουργούν παραστάσεις αφήγησης με πρωτότυπη μουσική για παιδιά και τις παρουσιάζουν σε θέατρα, χώρους τέχνης, σχολεία, μουσεία και βιβλιοθήκες σε Ελλάδα και Ολλανδία. Οι παραστάσεις τους, χρησιμοποιώντας ως μέσα τη δραματοποιημένη αφήγηση και τη μουσική, έχουν διαδραστικό χαρακτήρα δίνοντας χώρο στα παιδιά να συμμετέχουν με κίνηση και λόγο, να συνδιαμορφώσουν την εξέλιξη της ιστορίας και να μεταμορφωθούν στους ήρωες των παραμυθιών. Ακόμη, πραγματοποιεί εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα με άξονες την αφήγηση και τη μουσική για παιδιά και ενήλικες. Έχει ηχογραφήσει το παραμύθι ''O τόπος με τα χρυσά κλαδιά'' σε δική της απόδοση και πρωτότυπη μουσική που κυκλοφορεί από την bond-us music σε CD Album. Με τις παραστάσεις της έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ αφήγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό (13η, 15η, 16η, 19η και 20η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα, 4ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Κύπρο, 8th Festival Internazionale di Storytelling στην Ιταλία, Oerol Festival 2019 στην Ολλανδία κ.α.).














---------------------------------------

Σας περιμένουμε στο Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς 
και στις άλλες εκδηλώσεις του Νοεμβρίου 2022