«Μια νύχτα με την κόκκινη»

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022. Ώρα 20:30
Η παράσταση απευθύνεται σε  εφήβους και ενήλικες. 


Η Εύη Γεροκώστα αφηγείται μια ιστορία βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Κωστή Γκιμοσούλη.

«Μου μάθαινε πώς το μαύρο γίνεται κόκκινο. Ότι ο έρωτας είναι η μοναδική αφορμή.»


Μια ιστορία δρόμου. Μια γυναίκα, χωρίζοντας απ' τον μεγάλο της έρωτα, παίρνει τους δρόμους. Ο πόνος την σπρώχνει να κάνει ένα μακρύ ταξίδι. Αφήνει πίσω της την Πάτρα, τους φίλους, τα μπαρ, τον εαυτό της. Από την Πάτρα με οτοστόπ στην Ήπειρο. Χειμώνα, σ' έρημους δρόμους, με οδηγούς άγνωστους άντρες. Από τα Γιάννενα θα βρεθεί σ' ένα νησί, την Πάτμο. Κι από την Πάτμο στην κορυφή της αγωνίας της.
Θα υποχρεωθεί να περάσει πολλά για να ξανακερδίσει την ανεξαρτησία του κορμιού της.
Θα κινδυνέψει να χάσει και την ψυχή της, αλλά θα την ξαναβρεί στο σχήμα ενός παιδιού που κοιμάται. Τότε, μέσα στην απόρριψη, μέσα στον φόβο και στη σιωπή, ανακαλύπτει τη φύση και το μεγαλείο του έρωτα και του εαυτού της. Οι αισθήσεις και τα αισθήματά της οξύνονται σε απρόσμενο βαθμό και ο ίδιος της ο πόνος γίνεται ο δρόμος μιας πρωτόγνωρης αυτογνωσίας.
Επειδή ο έρωτας, για εκείνους που τον τολμούν και τον αντέχουν, παραμένει η σπουδαιότερη αφορμή για να εξερευνήσουμε τις πιο απρόσιτες, τις θεϊκές εκτάσεις της ύπαρξής μας. 
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)





Αφήγηση: Εύη Γεροκώστα

Μουσική επένδυση: Burgundy Grapes

Μία νύχτα με την Κόκκινη, εκδ. Καστανιώτη 2016


Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικίες: σε  εφήβους και ενήλικες. 

Πότε: Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ώρα: 20:30

Που: «Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς»

Πλατεία Κύπρου & Θουκυδίδου 54, Αγ. Δημήτριος, Αθήνα ΤΚ 173 43 Χάρτης

Συμμετοχή:  8€, 
- Οικογενειακά 3 ατόμων 20€. Για κάθε επιπλέον μέλος 6€
- 7€ :  Άνεργοι, Μέλη «Σωματείου Επαγγελματιών Αφήγησης-Ιστόρησης Ελλάδας», Σχολή Aφηγηματικής Τέχνης.



ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΔΩ 

Πληροφορίες:  6971727309 / afigisi@gmail.com



Λίγα λόγια για την Εύη Γεροκώστα

Η Εύη Γεροκώστα γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και λογοτεχνική μετάφραση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Εργάστηκε σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου, από το 2004 έως το 2014 ήταν υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ενώ από το 2014 συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. 

Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά και τα αγγλικά περισσότερα από 300 βιβλία για παιδιά και ενήλικες και έχουν εκδοθεί δώδεκα εικονογραφημένα βιβλία της για μικρούς και μεγάλους.

Αφηγείται σε μικρούς και μεγάλους σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, μουσικές σκηνές, θέατρα, φεστιβάλ κ.α. στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην αφήγηση λογοτεχνικών κειμένων.

Υλοποιεί εργαστήρια αφήγησης και φιλαναγνωσίας για παιδιά και ενήλικες. Από το 2015 μοιράζεται την εμπειρία της με τους ενήλικες σπουδαστές της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.


---------------------------------------

Σας περιμένουμε στο Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς 
και στις άλλες εκδηλώσεις του Νοεμβρίου 2022