«ΑΙΣΩΠΟΣ: Η ισχύς εν τη ενώσει»


 19η ΔΙΕΘΝΗΣ ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ /
ΑΙΘΟΥΣΑ 2 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12 /
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 13:00. 



Το  Ελληνικό Ίδρυμα   Πολιτισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών παρουσιάζουν στο πλαίσιο της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης την παράσταση αφήγησης «ΑΙΣΩΠΟΣ: Η ισχύς εν τη ενώσει».  Ο Γιώργος Ευγενικός αφηγείται μύθους του Αισώπου με ήρωες τα ζώα αλλά και ιστορίες από τη ζωή του. Η ιστορία του  ως παράδειγμα, κοινωνικής προσφοράς, εθελοντισμού και παρότρυνσης για κοινωνική ένωση. «Η ισχύς εν τη ενώσει» για ένα κοινό σκοπό, είναι το σύνθημα του Αισώπου.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, ώρα 13:00  στην Αίθουσα 2 του Περιπτέρου 12 και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 



Στο πλαίσιο της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ


10:00-11:00
ΑΙΘΟΥΣΑ 3 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
«ΑΙΣΩΠΟΣ: Είμαι διαφορετικός και μοναδικός»
Γιώργος Ευγενικός
Με μύθους του Αισώπου και ιστορίες από την ζωή του κατανοούμε την έννοια της διαφορετικότητας. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν τον άνθρωπο μοναδικό και ξεχωριστό; Αναγνωρίζουμε τις διαφορές μας και τις μεγάλες ομοιότητες που μας ενώνουν, αποδεχόμαστε και υποστηρίζουμε τον διπλανό μας, βρίσκουμε τρόπους να συνυπάρχουμε δημιουργικά. Ένα γοητευτικό ταξίδι των ανθρωπίνων κοινωνιών από την εποχή του Αισώπου έως τις μέρες μας.
Για παιδιά 6-12 ετών.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ



12:00-13:00
ΑΙΘΟΥΣΑ 3 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
«ΑΙΣΩΠΟΣ: Η ιστορία του βιβλίου»
Γιώργος Ευγενικός
Οι μύθοι του Αισώπου διαδόθηκαν μέσω της προφορικότητας. Ταξίδεψαν και ταξιδεύουν παρέα με το βιβλίο που εξελίσσεται. Από πήλινα βιβλία, σε κυρωμένη πινακίδα, πάπυρο, περγαμηνή, χαρτί και ηλεκτρονικό βιβλίο. 2500 χιλιάδες χρόνια μετά, οι μύθοι του Αισώπου συνεχίζουν την αέναη πορεία τους, λέγονται και αποτυπώνονται.
Για παιδιά 6-12 ετών.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ




---------------------------------------------------------

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Τις εκδόσεις του  Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών  θα τις βρείτε στο περίπτερο 12, Stand 6. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε και στο τηλέφωνο 6977453597. 

Εκδόσεις: