«Το μικρό βιβλίο των ξωτικών» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΑΦΗΓΗΣΗ


 19η ΔΙΕΘΝΗΣ ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ /
ΑΙΘΟΥΣΑ 1 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12 / ΩΡΑ 20:00. 



Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρτέον παρουσιάζουν στο πλαίσιο της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης το βιβλίο της Λίζη Χανδακάρη σε εικονογράφηση του Πρόδρομου Μάνου «Το μικρό βιβλίο των ξωτικών». Η εκδήλωση θα πραγαματοποιηθεί στο Περίπτερο 12, Αιθουσα 1 την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στις 20:00.

Ένα έμμετρο ποιητικό ταξίδι στον μεταφυσικό κόσμο της Ελλάδας στα χνάρια των μύθων, των λαϊκών παραμυθιών και των παραδόσεων. Φτάνει σε μέρη μακρινά φανερώνοντας Αερικά, Νεράιδες, Δράκους, Καλικάντζαρους και όλα εκείνα που «το μεσημέρι περπατούν μέχρι αργά το βράδυ, φουσάτα ολάκερα πετούν στο φως και το σκοτάδι…»
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Δρ. Μαρία Βραχιονίδου (λαογράφος, γλωσσολόγος), 
Ανθή Θάνου (ιστορήτρια, παιδαγωγός) 
Γιώργος Ευγενικός (ιστορητής). 

Θα αφηγηθεί η συγγραφέας ιστορήτρια Λίζη Χανδακάρη

Για παιδιά από 6 ετών, εφήβους και ενήλικες.

Το βιβλίο είναι μία έκδοση της Αρτέον με την στήριξη του Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών .


Στο περίπτερο 12,  Stand 6 του  Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών μπορείτε  να βρείτε το βιβλίο αλλά και να δείτε έργα ζωγραφικής της εικονογράφησης του Πρόδρομου Μάνου και των εκδόσεων Αρτέον. 

Η εικονογράφηση στηρίχτηκε στην παραδοσιακή ζωγραφική, χωρίς να αγνοεί τη σύγχρονη εικαστική γλώσσα, λαμβάνοντας πάντα υπ' όψιν την εξοικείωση του κοινού με την αναπαράσταση φανταστικών όντων μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, το διαδίκτυο και τον κινηματογράφο. Πρωτότυπη και τολμηρή, διακρίνεται για τη σαφήνεια των μορφών των φανταστικών όντων και του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος που αποτελούσε το ενδιαίτημά τους.






Παρακολουθείστε επίσης:

Σάββατο 6 Μαΐου 2023, ώρα 13:00




Σάββατο 6 Μαΐου 2023, ώρα 21:00




---------------------------------------------------------

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Τις εκδόσεις του  Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών  θα τις βρείτε στο περίπτερο 12, Stand 6. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε και στο τηλέφωνο 6977453597. 

Εκδόσεις: