«Η άλλη Κοκκινοσκουφίτσα» (Βιβλιοπαρουσίαση)


Οι βιβλιοεκδόσεις  «Αναζητήσεις» και η συγγραφέας Μιράντα Σκέττου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η άλλη Κοκκινοσκουφίτσα» που θα πραγματοποιηθεί στο «Σπίτι των Παραμυθιών- Το Μουσείο Αλλιώς» 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Ευγενικός, Ιστορητής - Ηθοποιός - Θέατροπαιδαγωγός

Εύη Γεροκώστα, Συγγραφέας - Αφηγήτρια - Μεταφράστρια 

Ελένη Παναγίδου, Συγγραφέας - Φιλόλογος 

Βιβή Μαρκάτου, Εικονογράφος- Σχεδ.Κινουμένων Σχεδίων

Μιράντα Σκέττου, Συγγραφέας- Αφηγήτρια





«Η άλλη κοκκινοσκουφίτσα»: Ένα διαφορετικό παραμύθι

Ο δημοσιογράφος Λουκάς Χριστοδουλίδης για το infokids της Κύπρου, συνομίλησε με την αφηγήτρια, συγγραφέα και ακτιβίστρια Μιράντα Σκέττου με την ευκαιρία κυκλοφορίας του παραμυθιού της με τίτλο «Η άλλη κοκκινοσκουφίτσα».

Πώς γεννήθηκε η ιδέα συγγραφής του βιβλίου σας «Η άλλη κοκκινοσκουφίτσα»;

«Έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα». Έχω πάντα το νου μου στο παιδί, με τι τρέφεται ο νους και η ψυχή του. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο λύκος ήθελε να φάει μια γιαγιάκα και γιατί ένα κορίτσι έπεσε εύκολα στην παγίδα του. Οπότε η ιδέα υπήρχε μέσα μου από πάντα. Αφορμή μου δόθηκε σε ένα μάθημα αφήγησης, στην Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης της Αθήνας, όταν αναλύσαμε τις πρώιμες εκδοχές της ιστορίας καθώς και την καταγραφή της ιστορίας από τους αδελφούς Γκρίμ γύρω στο 1857».

Η «άλλη κοκκινοσκουφίτσα» είναι διαφορετική από την κοκκινοσκουφίτσα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα;


«Είναι η ίδια Κοκκινοσκουφίτσα αλλά στην σωστή της εκδοχή. Δεν είναι ελαφρόμυαλη, δεν πέφτει εύκολα σε παγίδες, δεν φοβάται το λυκάκι και κυρίως τολμά να πάρει θαρραλέες αποφάσεις, με ήθος και ανθρωπισμό».

Ποια μηνύματα δίνει το βιβλίο σας στα μικρά παιδιά;

«Μακάρι να δίνει μαθήματα αλληλεγγύης και αλτρουισμού. Να δώσει χαστούκι στο άσχημο πρόσωπο της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας».
Το βιβλίο εικονογράφησε η Βιβή Μαρκάτου.
Κυκλοφορεί από τις Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις.

Από το www.infokids.cy